[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

17/6  MOUNT ISA.

Bilen er holdt op med at bruge vand, og den starter. Enten bygger den op til det helt store, eller også er vi færdige med at renoverer den, så næste ejer får en rigtig pålidelig bil.

Vi køber lidt ind til dagen, og suser så ud af Barkly Highway, som er "ny" vej. Vegetationen er lav men meget tæt. Vi starter med at have en strid modvind, og det koster. Da vi tanker på Barkly Homestead Roadhouse har vi kun kørt 5,8 kilometer på literen. Den næste time kører vi lidt langsommere, men regner så ud, at hvis vi skal have bare lidt dagslys i Mount Isa, skal vi op på 100 igen.

Termometret sniger sig kun op på 28 grader, og mine tæer er som is. Vi ser ikke mange fugle, måske på grund af blæsten. Dog kommer der et par små grupper undulater i tæt formation forbi os, lige før vi når grænsen.

Landskabet ændrer sig så småt, og efter 50 kilometer er der kun gult spenifix græs, horisonten rundt. Det holder i flere timer, kun afbrudt af enkelte udtørrede floder og to gårde.

Vi krydser den ubemandede grænse til Queensland klokken tre, og sætter uret frem til halv fire. Der dukker lidt træer op, og en masse kvæg. Vejen er for det meste et-sporet, og vi må ud i rabatten en del gange, for at passere modkørende. Der begynder at være en anelse bakker, for første gang i flere dage.

Vi når Mount Isa lidt over fem, handler ind og tanker. Dieselen er faldet fra 1,40$ til 0,81$, en behagelig forandring, når man kun kører seks til syv på literen. Det bliver mørkt ti minutter efter vi finder en campingplads, og Rikke fyrer op under bøfferne og kartoflerne til mosen. Det blev til 664 kilometer i dag, vi kommer da tættere og tættere på Sydney. Der er faktisk kun 2.400, det kan vi sagtens klare på tre dage. Men - vi skal lige se nogle ting på vejen, og mon ikke vi også finder et par omveje?

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]