[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

16/6  DEVILS MARBELS.

Vi triller ud af pladsen lidt i ni, og finder Stuart Highway, som vi bliver på resten af dagen. De første 276 kilometer er "genbrug", og de er stadig begivenhedsløse. De eneste seværdigheder er landingsbaner og hospitaler fra anden verdenskrig, ikke lige vores kop te.

En kop kaffe i Mataranka og frokost og diesel på Hiway In Roadhouse, lige ved siden af Daly Waters, hvor vi sov på vej op. Så er det "ny" vej, men det bliver det egentlig ikke mere spændende af . Boabtræerne slap op i går, her er stadig ikke græstræer eller bottlestrees. Det er mange tusinde kilometer siden vi har set en opdyrket mark, og måneder siden det sidste får forsvandt i bakspejlet. Det eneste der stadig følger os, er eucalyptus, spinifix og rødt støv.

Klokken er lidt i fire, da vi kommer til Tennant Creek. Vi havde overvejet at overnatte her, og så se solopgangen over Devils Marbels i morgen tidligt. Vi har kun kørt 666 (pudsigt nummer) kilometer, og efter at have tanket, triller vi de sidste godt 100 til kuglerne.

Vi er der på det perfekte tidspunkt, for at betragte en fantastisk solnedgang over de enorme granitklipper. Vi standser ved to meget fritstående, som man normalt ser afbildet. Et område på mange kvadratkilometer er fyldt med mere eller mindre perfekt runde klippeblokke. Mange står helt frit på endnu større klipper, andre ligger i grupper. Nogle steder ligner det enorme byggeklodser, som er plasteret af en kæmpe.

Vi går en tur mellem disse betagende klipper, hvor nye motiver hele tiden afslører sig. Jeg får kigget ned på jorden, og finder en spændende slyngplante med røde bær. Bærrene er på størrelse med ærter og ligner mikrogræskar inden de modner. Der ryger lidt frø med hjem, man ved aldrig, og det skulle være en knoldplante i agurkefamilien.

Efter en halv time er solen væk fra klipperne, og vi vender tilbage til Tennant Creek, hvor vi tanker (ja, jeg ved det godt, det gør vi tit, i dag har vi brændt 138 liter). På vej over til pizzeriaet standser vi ved campingpladsen, og får en plads. Den kinesiske restaurant og pizzariet har slået sig sammen. Alt take-away er hos pizzaen, siddepladserne er i den kinesiske.

Vi foræder os i en 15" sicilianer, og får resterne med. Det har været en lang dag på landevejen, men jeg er ikke så træt af de 886 kilometer, som jeg bliver af grusvejene. Ved at køre så meget i dag, skal vi kun køre 674 i morgen, for at komme til Mount Isa, Queensland. Med undtagelse af et par roadhouses er der intet på vejen.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]