Main Page     All Journeys    Travel Tips

 

 

SCOTLAND     DAGBOG  2

 Photos

 

Map                                    Plan

 

 Diary 1 2       Translate

 Fra Dagbog 1
Vi starter dagen med at køre ud til Corrieshelloch Gorge*, som er en meget dyb sprække, med en flod i bunden. Meget dyb, meget vild natur. Vider langs kysten til Gairloch, der har et bondemuseum. Ikke specielt meget nyt, så vi kører vider til Eilean Donan Castle**, som er et rigtigt flot slot. Det ligger i en fjord, og er indvendigt komplet som for hundreder af år siden. Ejerne bor i en sidefløj, og ud over turister lejer de det ud til filmoptagelser (fx. Ørnens Øje, Highlander m.m.)
Det går gennem høje bjerge ud til Skye, hvor vi skulle have besøgt Skye Serpentium, et terrarium, som desværre først åbner fredag. Vi fortsætter mens mørket falder på, og ender i Portree.

Byen byder blandt andet på Skye Wollen Mill, men det viser sig at være én stor forretning, der er ingen produktion. Vi forlader øen Skye og vender tilbage til Loch Ness, for at se Uruquhart Castle*. Der er ikke så meget tilbage af bygningerne, men med tanke på, hvad der er sket i dem i tidens løb, samt placeringen på bredden af Loch Ness, er det et spændende besøg.
Vi ser ikke Nessie, så vi må ned til The Original Monster Museum. Hamper entré, men tilgængelig er det en ualmindelig flad udstilling, man bliver jaget igennem (lyset slukker!). Vi ender (surprice, surprice) i GiftShoppen. Der er ikke ét tydeligt foto af dyret, men det skyldes måske det kaffefarvede vand? (Ness Café!). Vi kører helt ned til søens sydlige ende: Fort Augusts.
Det går vider mod syd, vi passerer Ben Nevis*, der med sine 1.344 meter er Englands højeste bjerg. I en lille flække bliver vi forsinket af vejarbejde og skotsk højlandskvæg* på vejen Der er temmelig mange af disse charmerende langhårede bøffer. Mange af de får vi ser er Scottish Blach Faceed, utroligt flotte med deres sorte korthårede ansigter og ben, omgivet af langt, helt hvidt hår.
Vi kommer frem til Fort William, der blandt andet byder på et stort mineralsk museum, som virkeligt er flot. Der er desværre ikke noget skotsk, men stadigt spændende. En lille afstikker vest på til Glen Fillan Viadukt, og så ind i landet til Ardchyle, Killin, hvor vi overnatter i et ualmindeligt charmerende hus, langt ude på landet.

Modvilligt forlader vi BBen, og kører syd-øst til Doume Castle*, som er blevet brugt i mange film. Vi husker den mest fra Monty Phytons "Secrts For The Holy Grall". Dele af slottet er blevet restaureret for nyligt, men andre dele er spærret af sikkerhedsmæssige årsager.
Bilen er begyndt at lugte, og ikke kun inde i kabinen. Der er blevet slidt hul på en kølerslange, så vi må vande den regelmæssigt.
Så går det mod Sterling Castle, som er et rigtigt stort slot, hvoraf store dele stadigt er i brug. Deres nye "køkken-udstilning" er virkeligt et besøg værd. Der er meget blæsende på bjergtoppen, så vi fortsætter til Alva Glen. Her skulle der være nogle smuglerhuler, men 2 timers travetur giver kun motion og naturoplevelser. Utroligt smuk V-formet kløft med å i bunden, afbrudt af voldsomme vandfald. Her får vi natur for et stykke tid.
Ikke desto mindre fortsætter vi til Rumbling Bridge, hvor 5 floder/åer mødes i vandfald. Vi trasker lidt rundt, men er svære at imponere.
Vi kører til Edingburgh, hvor vi i lufthavnen for byttet vores efterhånden temmelig brugte bil med en helt Vaxhall Astra, som er ny, tanket, ren og velegnet til morgendagens bytur. BB-priserne i Edingburgh er horrible, så vi kører ud til forstaden Lasswade.

Tidligt morgen (alt er relativt), og vi kører ind til Edingburgh centrum, hvor vi hurtigt finder "Royal Mile", vejen gennem den gamle by op til slottet*. Vi starter i Camera Obscurs, hvor en særdeles underholdende fyr fortæller om byens bygninger, mens de vises "live" på en rund, hvidmalet plade foran os. Vi går op til slottet men ikke alene, køen er gigantisk, og så rykker den sig ikke. "Har man set ét slot, har man set dem alle!", og så går vi ned til St. Giles katedralen, som er en pæn stor bygning.
Morten finder et cafeteria på 5. sal, med udsigt over den gamle by, og en sækkepibespiller i passende afstand nede på fortovet.
Styrket af "Giga-kalorie-kager", traver vi lidt mere rundt blandt de gamle forretninger, før vi kører ud til landsbyen Carmond. Her skulle der være en masse at se, men det mest spændende er en romersk fæstning, som desværre ikke rager op over jorden!
Tilbage i Edingburgh hvor vi ser Nilson Monmumentet, Scott Monumentet (Ghottisk raket), Edingburgh Experiment (3D-show), by-observatoriet og nogle andre ting... Vi benytter mørket til at køre op til Drye, Aberdeen. Her sover vi 15 meter fra heli-porten.

Ud og aflevere bilen, vi har kørt 2.000 kilometer. God ferie, kunne (men behøvede ikke) vare en uge mere. Pris: 6.500 kr

                     Diary 1 2     Map + Plan  Photos