[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

15/7  HONG KONG.

Jeg føler det som om jeg lige har børstet én gang. Klokken er halv fem, og en ualmindelig brugt udgave af mig misser tilbage fra spejlet. Vi propper de sidste ting ned i kufferterne, og går ned til taxi'en, som kommer på slaget. I lufthavnen er ind-bookningen startet, men flyet bliver forsinket to en halv time. Så giver de til gengæld morgenmad, og det er vi ikke sene til at udnytte.

Fyren foran os har svært ved at forstå, han ikke kan tage sig ti centimeter lommekniv med op i flyet. 25 år og australier, han kommer nok fra landet. Vi spiser, og venter, og venter og venter. Der afgår praktisk talt ikke et eneste fly, uden de kalder navngivne passagerer gentagende gange. Forstår ikke, de ikke bare flyver. Måske fordi de ikke vil have en uledsaget kuffert med, og det ikke er muligt at grave den frem. Og dog, der er faktisk en, der kan hente sin kuffert ved gaten.

Vi skulle have lettet 7.40 men triller først ud af banen 10.20. De næste otte en halv time bliver tilbragt med at spise og zappe rundt på 20 videokanaler. Her er en del godt film, så tiden går nogenlunde hurtigt.

Vi sætter uret to timer tilbage, og lander i 34 graders fugtig varme. Klarer diverse formaliteter, og finder deres kuffertopbevaring. Checker lige prisen, og det var heldigt. De vil have 900 kroner for at babysitte vores tre små kabins-størrelse kufferter i tre dage. De kan rende mig i r...

Kan huske noget om, man skal have lige penge til bussen. Ganske rigtigt, de ryger bare ned i et hul, og chaufføren har ikke noget at give tilbage med. Desværre er han mere vågen end os, og nægter at accepterer det engelske pund, der har sneget sig med. Det var nu ellers ti gange så meget værd, og så må han have en femmer. Det engelske pund ryger også i hullet, det må give godt at være buschauffør.

Endnu en gang bliver jeg imponeret over deres bambusostiladser i op til 70 etager eller mere. Der er meget nybyggeri i gang langs havene, og en utrolig aktivitet på vandet.

Vi har ikke helt fod på, hvor vi boede sidste gang vi var i Hong Kong, men det var ikke så dårligt. Rikke har nogle fornemmelser, og vi ender med at blive samlet op af én fra samme hotel. Vi får et værelse med aircondition men uden vindue. Tror faktisk det er et hit her i byen. Værelset er ikke stort, men pænt og rent, og vi giver godt 500 kroner for to nætter.

Klokken er næsten ni, før vi kaster os ud i byen for at finde lidt aftensmad. Vi ser noget slidte ud, så det skal være et sted uden dress-code. KFC opfylder det krav. Bestiller først to menuer, men ser så, de koster små 100 kroner stykket. Godt nok er ting dyre her i byen, men... Får et par burger-menuer til 25 kroner stykket i stedet. Da Rikke forsøgsvis åbner sig burger, er hun ved at æde "kokken". Der er en stump kylling og tre slatne strimler salat. Sådan er det bare her, vi er forvendt fra Australien.

Vi går direkte tilbage til værelset, det har trods alt været en lang dag; 20 timer og 7400 kilometer. Natten er også varm, sådan cirka 30 grader.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]