[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

3/7  PUNGDYR, HVALER OG MEN IN BLACK II.

Vi kommer forbi Australian Museum, som i øjeblikket har en specialudstilling om kropskunst. Vi bliver nødt til at kigge ind. Her er en stor samling af knogler, fra dinosaurer over fugle og pungdyr til mennesker og hvaler. Mange af skeletterne er sorte af ælde, og her er vist ikke sket så meget de sidste 100 år.

Kropsudsmykningsudstillingen er en hurtig gennemgang af maling, tatovering, skære- og brande ar, piercing og indsnøringer. Meget er fra den gamle koloni Papau New Guinea, hvor vi så en hel del af det. Det er sjovt at se kinesiske kvindesko ved siden af fettics stilleter og næsepinde i kirurgisk stål ved siden af grene.

Der er en stor gammel udstilling af australske fugle og en ny og vældig flot mineraludstilling. Man går mellem forskudte etager, mellem ældgamle bygninger og helt nye futuristiske, men det er egentligt ikke ret stort.

Jeg beslutter mig for, det er på tide at blive klædt pænt på. Finder nogle nydelige kraftige, men klassiske sorte sko. En sillebensmynstret tweet-jakke i grå, lavet i New Zealand efter italiensk design. Virkelig lækker og god pasform, kraftig og alligevel dejlig blød. Et par matchende bukser, der har den slanke og alligevel løse pasform, som jeg foretrækker. Hertil en sort rullekravesweters i næsten cashmier-kvalitet. Et flettet læderbælte i sort kærnelæder og et diskret spænde afslutter out-fittet.

Lidt overraskende begynder Rikke at tale om nyt tøj til hende?! Nå, vi finder en skjorte, og hvis hun roder lidt rundt i den kuffertfuld fra Melbourne, skal hun nok også blive pænt klædt på. Vi kommer ned til striben af biografer, hvor Men In Black 2 har premiere. Køber billetter til i aften, og kører hjem for at fikse os op. Slipper også lige 900 kroner for en uge til, så vi kan sove længe i morgen.

Vi spiser aftensmad på Planet Hollywood, ganske lækkert, og så på varme tallerkner. Filmen er udmærket, men dog ikke lige så "stor", som den første. Vi springer popkornene over, og spiser noget af det australske slik. Det smager som en dårlig blanding af tysk og økologisk slik, jeg savner det danske.

Det var den sene forestilling, så vi kører direkte hjem. Har vist ikke nævnt det, men Sydneys gader er rene og pæne. Selv om man ikke ser nogen gadefejere, ligger der næsten intet og flyder på fortovene. Der er heller ikke nogle tacks eller graffiti, og det pynter. Mange gangbroer, forretningsfacader og parkinteriør er langt fra hærværkssikket, men er heller ikke ødelagt. Hvor vi i Melbourne så mange gående og kørende politipatruljer, kan der sagtens gå dage, hvor vi ikke ser noget politi her i Sydney. Her af kan man konkludere: Det er politiet der fucker byerne op. Godnat, og sov godt!

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]