[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

20/6  K-K-K-K-KKK-O-O-O-L-L-L-DD-T-TTTT!.

Det bliver lidt koldt i løbet af natten. Da jeg kigger på termometret klokken seks viser det minus èn! Ov, hvor ligger vi tæt. Starter dagen med et meget langt og meget varmt bad. På vej der over, opdager vi, der er et tykt lag rim på græsset.

Jeg checker lige køleren, der er ikke så meget antifrostvæske på. Den har overlevet, men en eller anden klovn har glemt at skrue oliedækslet på sidst. Vi skal nok finde en velassorteret tank i løbet af dagen. De har ikke noget her i byen.

De gule marker holder en god times tid, så kommer der lidt eucalyptus og bottletrees. Der er temmelig mange vågne kangaruer, de er nok også ude for at soloplade. Her er faktisk utroligt mange road-kills, omkring 15-20 per kilometer. Det er væsentligt flere, end glenter, ørne og krager kan klare.

Jeg kommer på tanke om, jeg ikke har et foto af bottletree-frø, og standser lige for at rette op på fejlen. Tager i den forbindelse lidt frø med hjem, det kan jo være andre er interesseret.

Vi standser Augathella, hvor vi får kaffe og kølervæske. Der kommer en personbil, med en totalt smadret front. De har ramt en "roo", jeg ville have gættet på et middelstort næsehorn. Kølerhjælmen er halv længde, begge forlygter totalt smadret, og hele kølergrillen og anden plastik i fronten er væk. De køber nok en kangaroo-bare ved lejlighed.

Næste stop bliver Mitchell, som har lidt størrelse. Tanken har en del forskellige oliedæksler, og jeg finder et, der næsten passer til 30 kroner. Der er gået penge ind på vores konto, lige i sidste øjeblik. Det må fejres, diesel til bilen og frokost til os.

Rikke får øje på en isenkræmmer på vej til posthuset. Vi finder en varmeblæser og en forlængerledning, og spørger ikke om prisen. Han kan bare ikke få vores kort til at virke, så vi runder posthuset. Hun har bare ikke mere end 100$, så hvad nytte har man så af penge på kontoen?

Tilbage hos isenkræmmeren får vi forlængerledningen til 50 kroner gratis. Varmeblæseren koster 200, situationen taget i betragtning; et ren røverkøb.

Vi forlader byen via Maranoa River Road, som er en et-sporet asfaldvej, langt det meste af vejen. Det sidste stykke er nemlig grus. Det er 209 kilometer uden en bygning, bare marker og åben skov. Her er mange køer og får samt mindre flokke af emuer. En enkelt ræv krydser vejen, og et par katte kryber sammen i rabatten.

Både i går og i dag ser vi flere hold cowboys, der driver store kvægflokke. De fleste er på hest, men der er også nogle på motorcykler.

Der dukker dunformede skyer op, og solen forsvinder i disen. Den var nu ellers ret rar, når temperaturen kun sniger sig op over 20 grader.

Vi kommer til opdyrkede marker, og så når vi Saint George. Handler lidt ind, og finder campingpladsen. Når en kop kaffe før det bliver mørkt. Her er en utrolig larm fra de store flokke af rosa kakaduer, som sover i træerne langs floden. Er lidt overrasket over at finde dem, bottletrees og zebrafinker, et sted hvor der er nattefrost.

Vi spiser bag bilen, og jeg får koblet hjernen ind på et strategisk rigtigt tidspunkt: Sætter vores nye varmeblæser til, så vi ikke alene får brændt den grimme lugt væk, men også har varmen om fødderne.

Monterer blæseren i bilen, og foretrækker at fortrække inden for. Glæder os helt til at komme i seng, og sove trygt og varmt. I morgen skulle vi gerne nå over grænsen til New South Wales, hvor vi skal se på sorte opaler og kaktus.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]