[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

15/6  NORTHERN TERRITORY HERE WE COOOOMMMMMM!!!!

Jeg vågner klokken to, og bruger resten af natten på at finde ud af, hvordan jeg får starten bilen i morgen tidligt. Prøver også at overbevise mig selv om, det vil være bedre at få lidt penge for bilen, end at nyde at se den gå op i flammer. Jeg er stadig ikke overbevist.

Snakker med en australsk fyr, som var ude ved El Quasto sammen med nogle venner i går. De er omkring 50 år, og har hver sin bil. Han fik smadret forruden, de to andre mistede en ekstralygte, fik skåret et dæk op, fik revet beskyttelsespladen under motoren af og knækkede en støddæmper. Han mener det er en hård vej, og det er ikke den værste del! Vi har nok været heldige, vi kørte tre gange så langt, væsentlig hurtigere og også mens det var mørkt.

Bilen starter, dog ved at jeg betjener starter relæet manuelt. Spiser morgenmad foran værkstedet, og bilen ryger på operationsbordet klokken syv. Vi bliver plantet i et venteværelse med fjernsyn. Kontaktfladerne er brændt af i starteren, almindelig slidtage. Den bliver taget af, renset, checket og monteret igen. Batteriet skal skiftes, det er pludselig slet ikke så godt, som det var for omkring 14 dage siden - hømm. Nå, vi må hellere få et nyt, vi skulle jo gerne kunne starte de næsten 14 dage, ikke mindst når jeg prøver at sælge den! Vi slipper med 1.200 kroner, de 750 for batteriet. Vi har ofret godt 18.250$ på bilen, en dame sagde i går, jeg burde sælge her i byen, der kunne jeg måske få op til 8.000$ fra abo'erne. Fyren her mener jeg sagtens kan få 6.000$, hvis jeg har god tid. Jeg får nok set nogle brugtvognshandlere i Sydney.

Vi tanker, pumper hjulene op igen, vasker mudder af forruderne, og triller ud af Victoria Highway mod Katherine. Hvad vi ser på vejen? Læs dagbogen fra omkring den 6/6 baglæns! Vi er i den grad blevet immune over for "Udsigt"-skilte. Bjergene ér fantastiske, men også meget ens.

Har glemt alt om en grænse til Northern Territory, og bulder igennem med godt 100, til stor forbavselse for en uniformeret fyr, der står og roder ved nogle kvæglastbiler. Så står alle skiltene med karantæne, ny tid, hastighedsgrænserne, sikkerhedsselen og til sidst ophævelse af en eller anden hastighedsgrænse, der galt i grænseområdet. Nå, de kommer vel efter os, hvis de vil noget.

Vi standser i Timber Creek for at spise frokost og strække benene. En time efter er vi i Victoria River, hvor vi tanker. Vi kunne måske nå Katherine, men jeg gider ikke bøvle med reservedunken, hvis vi ikke kan, bare for at spare en tyver.

Vi har forladt boab-land, og det mest spændende er spøgelsestrænerne. Det er træer med slyngplanter over. Jeg resonerer: De eneste slyngplanter vi har set er vilde gule passionsblomster (indført fra Amerika). Jeg har nogle frø fra en blå passionsblomst, som danner knold fra en blomsterhandler. Måske gør de gule også det. Standser ved en, finder spaden frem, og i 35 graders varme og fuld sol graver jeg den op. Ingen knold. Prøver en anden, samme resultat. Så behøver jeg ikke tænke mere over det!

Vi når Katherine, hvor vi handler ind og tanker (for tredje gang i dag, en dyr vane!) Vi kører 100 kilometer i timen, og forbruget er steget 15%, fra vi kørte 80.

Vi finder en ny campingplads, for forandringens skyld. Den første har bare overbelagt. Den næste er fyldt op, men de har lige tre uofficielle pladser, hvoraf de to er ledige. De ligger lige mellem toiletbygningen og BBQ'en, hvilket passer os strålende. Den høje belægningsgrad er nok kombinationen af weekend og højsæsonen.

Rikke laver te og kaffe, og vi får læst og skrevet lidt. På grund af ,vi stillede uret halv anden time frem, bliver det mørkt klokken syv. Rikke starter madlavningen, endnu engang oksebøffer, denne gang med hvidløg. Det er altså svært ikke at købe okse- eller kalvekød, når det er så flot, og koster under 50 kroner kiloet. Det bliver svært at købe kød, når vi kommer hjem.

Lidt mere hygge efter maden, man må jo nyde den lune aften (22 grader klokken ni). Overvejer at finde et fjernsyn med en flok englændere omkring, så vi kan moppe dem, når de får tæv i fodbold.

Så i det sædvanlige aftenbad, som helt klart er et af højdepunkterne på dagen. Man får svedt en del i løbet af dagen, men mærker det ikke, da luften er så tør. Det er kun det tykke lag salt, som afslører det. Og måske den store mængde tomme drikkeflasker, som bliver opbygget gennem dagen.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]