[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

14/6  BILBAD OG BRANDSLUKNING.

Dagen starter lige så godt, som i går endte. Bilen vil ikke starte. Starter relæet står bare og klikker. Betjener det med hånden, så gløderørene ikke bruger strøm samtidigt. Så lyder den, som om batteriet er fladt. Prøver at forbedre stelforbindelsen med startkablerne. Det hjælper ikke en disse. Jesper kommer over med deres bil, og vi forbinder med startkablerne. Samme resultat. Startkablerne direkte ned på starteren. Den lyder stadig som om batteriet er fladt. Ikke desto mindre er der fint lys på, til man prøver at starte. Jeg kan kun tolke det der hen, at det er starteren, der er groet sammen, og kun laver en grov kortslutning i stedet for at løbe rundt.

Vi kører op til homesteadet og låner et tov. Når den bliver trukket, springer den i gang. Desværre vil fyren ikke sælge tovet, det kunne ellers være fikst at have. Jeg hælder tætningsvæsken på kølere; jeg havde drænet før jeg vidste den ikke ville starte.

Jeg har mest af alt lyst til at smide en tændstik ind i bilen, og leve sorgløst resten af livet. Denne bil kommer på et halvt år til at koste os mere, end min fabriksnye Land Rover kostede mig på ti år, helt bogstaveligt!

Vi får en kop kaffe og snakker med Jesper og Line, til klokken bliver elleve. De følger efter os til El Quasto, som er en anden gård med camping, 145 kilometer tættere på Kununurra.

Vejer er virkelig elendig, og en gang rammer vi et stort sandhul. Lige efter kommer der en støvsky inde i bilen, og jeg bruger lige et par sekunder på at regne ud, bagdøren er sprunget op. Det er faktisk utroligt, det ikke er sket før. Vi kan ikke se det, der hænger et stort gardin for, som skal tage støvet, der vælter ind. Der er heldigvis ikke noget, der er faldet ud.

Det er godt varmt igen i dag, omkring 35 grader. Vi passerer en motorcyklist, i fuld mundering. Han har taget hjælmen af, og står og filmer, mens sveden pibler ned over hans kronragede isse. Lidt efter møder vi gud hjælpe mig (eller snarere; dem) et par cyklister på denne borteroderede illusion af en vej.

De lave taffelbjerge vi kører mellem er fantastiske. En grosskråning på et par hundrede meter fører op til en lodret sandstens klippe, på hvis top en ny grusdyne hviler.

Vi krydser igen i dag flere floder med vand i, den ene er over 100 meter bred. Jeg spørger én, der står ved bredden, om de har checket den. Han siger; de har lige kørt igennem, ingen problemer. Det har vi heller ikke, før vi er tæt på den anden bred. Vi har hele vejen kørt på hovedstore runde sten, men pludselig er der bare nogle enkelte større, og en flad klippe, noget længere nede. Jeg følger instinktet: Har du et problem; mere gas, og vi slipper op på bredden.

I Kununurra køber Rikke frokost hos Chicken Treate og aftensmad hos Coles. Imens prøver jeg at finde ud af, hvordan jeg får startermotoren af. Den sidder med to 22 millimeter bolte, som jeg absolut ikke har værktøj til. Så begynder jeg at støve af, til Rikke kommer. I mens har motoren kørt. Finder et værksted, der kan kigge på bilen i morgen klokken syv. Hvordan vi får den startet i morgen tidligt vil tiden vise.

Vi finder vores gamle campingplads i Hidden Valley, hvor jeg slukker motoren. Klokken er kun tre, og jeg begynder at gøre bil rent, mens Rikke planlægger den vider vej.

Vi har igen rødt støv alle vejene, selv der, hvor vi vaskede mælk af i går aftes. Alt ud af bilen, Rikke vasker sengetøj sammen med vores. Alle kasserne under sengen ryger ud igen, og jeg får taget alt støvet og de sidste mælkerester, som undslap i lommelygtens skær i aftes. Mange hold vand og tre timer senere et bilen pæn indvendigt. Så går jeg i bad, mens Rikke kokkererer. Da jeg skyller håndklædet efter jeg har tørret mig, ser det ud som om det forbløder. Det varer lang tid før vi er helt af med det røde støv. En lille uge efter man har kørt på grusvej, ser det stadigt ud som om man har næseblod, når man pudser næse. Rikke er meget forsigtig, mens hun planlægger vores vider færd; ingen længere grusveje!

Mens vi spiser, dukker der store flammer op hos naboen. Jeg går der over og kalder, men ingen svarer. Det er et oliebrænder, der er gået agurk. Flammerne er en halv meter høje, og slikker op af telt og olieflaske. Der er kun rent vand i gryden og det har kogt længe. Jeg får slukket det, samtidigt med en gammel støder kommer tilbage fra badet. Han virker lidt muggen over jeg har slukket hans blus. Vores anden nabo fortæller ham, jeg lige har reddet hans bil og telt, og han mumler vist tak. Jeg har fået en brandvabel, som jeg nok skal få sjov af.

Det er en dejlig varm aften, og vi sidder bag bilen og læser og skriver, til det er pose-tid. Vi skal jo pokkers tidligt op.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]