[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

17/5 KORALLER, SØANEMONER OG VAND I MASKEN .

Vi står tidligt op, så vi kan være nede ved båden klokken otte. Det parkeringshus, vi fandt i går, og som havde to meter til loftet, kan vi ikke komme ind i. Vi er pludselig adskillige centimeter over to meter. Hvor kan vi så holde? Finder en plads i nærheden, hvor vi må holde i otte timer. Vi skal være væk i ni, men manden skal jo også først komme forbi med sit kridt.

Sammen med 50 andre, bliver vi checket ind på havnens hurtigste dykkerbåd. Vi får udleveret svømmefødder, maske og snorkel, samt et tilbud om at leje våddragt til 25 kroner. Vandet er 27oC, men vi skal være i det lang tid, så vi napper to.

Vi bliver bænket på nogle lækre polstrede sæder med bord foran, og så er der underholdning. Det tager halvanden time at sejle ud til revet, men den tid går hurtigt. Sikkerhedsformaningerne og andre procedure bliver stille og roligt gennemgået med massere af god australsk humor, og så skal vi lige pludselig i vandet.

Vi svømmer ti meter over til revet, og så er der ellers fisk og koraller. Der er en sigtbarhed på omkring 30 meter, og en glimrende vandtemperatur.

Som sædvanligt driller brillerne mig, der kommer vand ind. Jeg har barberet den øverste del af overskæget af, og prøver samtlige modeller masker de har. Spænder dem så hårdt, min næse bliver pokkers øm, men der kommer stadigt vand ind. Det bliver en fast rutine: Tre vejrtrækninger, og så vand ud af masken, mens jeg stadigt kan se noget.

Vi ser massere af fisk, små blå, lange tynde gule, store grønne, stribede runde, røde ovale, trekantede sorte, ja - de er her alle sammen. Der er muslinger på over en halv meter, søpølser som lår, søanemoner i kvadratmeter. Korallerne er blå, grønne, gule, hvide, røde og prikkede. Her er bløde puder, her er hårde hjortetakker, her er kupler på flere meter, der er små takkede, der er fjer og vifteformede, der er "hjerner" og så er der alle de andre.

Vi plasker rundt et par timer, praktisk talt uden at se nogen andre fra skibet. Så mødes vi alle på skibet til frokost, australsk BBQ, mens vi sejler til et andet sted.

Vi hopper i igen, og her vrimler det også med liv. Dyr og koraller er anderledes, men intensiteten er bibeholdt. Dem der har svømmet nok, kan komme med en pseudo-sub, en gladsbundsbåd med tag og sider.

Vi ser massere af nye fisk, og jeg får taget resten af filmen. Våddragten er god til at holde varmen i, når man ikke svømmer mere (her er ingen strøm). Den gør det bare pokkers umuligt at dykke ned til dyrene, så man kan få dem fra siden, og ikke ryggen. Jeg prøver at tiltuske mig et blybælte, der ophæver våddragten, men det må man ikke i Australien.

Et par timer her, og så er vi klar til at blive hevet ombord. Soltørrer hurtigt, mens dykkerne hives op, og så går det hjemad for fuld skrue. En vældig lun fætter underholder med guitar og sang. Temmelig meget humor og ændrede tekster. Belafondes "tella me banana" bliver elegant til Dear Tale Ban, take back Bin Laden. Så er der digeriidoo-konkurance. Vi er tre fjolser, der "får lov" at trutte. Det indbringer et bifald, en masse latter og en Fanta. Godt jeg allerede er medlem af Koda. Pludselig er der gået halvanden time, og vi bliver smidt af.

Vi har ikke fået en parkeringsbøde, så vi triller frie ind til centrum. Finder en fotoforretning, der kan fremkalde til i morgen. Så finder vi aftensmad i et center. Noget koreansk-kinesisk noget, der smager fortrinligt.

Inter Travel skriver til os, de sagtens kan flytte flyvningen fra Sidney til Hong Kong, til den dag vi vil have. Problemet bliver bare at komme vider. Vi ville gerne nøjes med én overnatning i Hong Kong, og vil i hvert fald ikke have 13! Rejsebureauerne har lukket nu, men i morgen må vi prøve at flyve til for eksempel Stokholm. En anden mulighed er at tage en weekend på New Guinea alligevel. Vi må se på det i morgen.

Vi shopper lidt rundt, men finder ikke rigtigt noget. Rikke har fået hovedpine, og prøver en gang hoved- og nakke massage. Så får vi en kop kaffe, mens vi lytter til et godt brassband på torvet. De stopper, og vi triller hjem på pladsen for at læse og skrive.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]