[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

8/5 FARVEL TIL MORTEN. 

Vi finder en kombineret bus/fly billet til Morten, så han forlader os til middag. Det giver ham lidt tid til at se Sydney. Så henter vi hans ting fra Toyota'en, og han går hjem til Rikke,  stadig sover.

Jeg bliver og snakker med mekanikeren. Krumtappen var forsinket, så han blev og arbejdede på den til klokken et i nat. Knastakslen er også skadet, så vi bliver enige om, han køber en ny til 700 kroner. Jeg rydder lidt op i bilen, mens han snakker med en konsulent. Finder Mortens lille kamera, og tager det med til lejren.

Vi får pakket Morten sammen, og går op til busstationen. Vi har tid til kaffe, og Rikke får morgenmad. Morten har svært ved at skjule sin manglende iver efter at komme hjem. Bussen kommer, og vi får vinket farvel.

På vej tilbage går vi forbi transport-kontoret, hvor vi måske kan klage over mekanikeren i Melbourne. De mener, vi skal klage i Victoria, men kan gøre det per brev. Vi må lige prøve Marybourgh.

Vi er flere gange gået forbi en dyrehandel med nogle utroligt søde hundehvalpe. Denne gang står der to piger og kæler med dem, og det må vi også prøve. Pigerne viser sig at være danske. Hvalpene er virkeligt kærlighedshungrende og lige i lommestørrelse.

Vi finder en billig kabine-kuffert, som vi allerede nu kan bruge til at holde styr på tingene i bilen. Jeg havde ellers lige fundet den fedeste, men den kostede 1395$, hvilket svarer til 6417 kroner. Lige i overkanten.

Vi rydder lidt mere op i teltene. Vi har pludseligt meget overflødigt. Et telt, to soveposer, to luftmadrasser, to stole, bil sæde polstring, stort fad, ekstra bestik og Mortens lille kamera, som han har efterladt i teltet. Det føles dumt at køre rundt med det, når vi ikke skal bruge det. Det føles også dumt at smide det ud, når vi har givet omkring 1000 kroner for det. Vi kunne forære det væk, men hvem vil have det?

Jeg går en tur langs stranden, for at finde en flot koralgren som souvenirer, mens Rikke læser sladderblad. Jeg glæder mig til at komme ud og se Queenslands spændende natur.

Sidder og daser lidt i solen, og går så sammen ned til stranden, hvor timevandet er kommet ind. Mørket falder på, og vi vender om, og går hjem for at lave mad. Jesper vil ikke læse om, hvad vi får, men det var utroligt lækkert.

Mens Rikke laver mad, kommer en stor, farverig vinkekrabbe løbende over køkkengulvet. Den når at smutte, før den bliver en del af menuen. Godt proppede sætter vi os til at planlægge de næste dages oplevelser.

Et ældre australsk motorcykkelpar sætter sig ved siden af os, og vi pumper dem for oplysninger om den nordlige del af Queensland. Han anbefaler den nordlige halvø, som er 300 kilometer bred og 700 kilometer høj, men nu må vi se.

Klokken er næsten halv ti, men jeg er også klar til at blive helt i posen.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]