[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

6/5 MURE-KLUMP. 

Dagen starter klokken seks. Fuglene har været vågne en times tid, og de støjer! Vi kører gennem skoven, og kommer ud ved Indian Head. Suser ned af stranden, og standser først ved Happy Vally, hvor de har god kaffe ad libitum. Vi forlader stranden, og trænger gennem den tætte skov, af et smalt hjulspor, som fører os til Lake Wabby Outlook. Herfra kan vi se ned til den blå sø, som vi badede i, i forgår aftes. 

Ved siden af ligger den hvide sanddyne, og rundt om de grønne skove. Vi møder en flok unge mennesker med håndklæder og buggy-boads. De bliver slemt skuffede, når de finder de af, der er adskillige kilometer til vandkanten fra udkigspladsen (og ingen sti). De får lidt at snakke med deres chauffør om, når de kommer tilbage til bilen. Vi kan, lidt overraskende, ikke høre ham grine, da vi kommer tilbage til parkeringspladsen. 

Så tager vi den Scenic Route på langs af øen. Vi standser i en lysning, hvor jeg finder en snegl, noget lig en vinbjergsnegl, og en mure-klump. Et andet område rummer søde små græstræer, som ikke bliver over en meter. Under de tætte trækroner trives de specielle cykas/palme-planter (hvis navn jeg ikke kan huske). Vi standser ved Central Station, for at gå en tur af gangbroen langs Wanggoolga Creak. Her er fantastisk smukt. Eksotiske planter, brune visne blade og krystalklart vand over en hvid sandbund. 

Vi ser to ål på en lille halv meter. En ranger fortæller os, de plejer at være en meter. Her er fugleredebregner i skovbunden og enkelte epifytter på træernes stammer. Vi kører ned til den sydligste del, men landskabet ændrer sig ikke væsentligt. Vi kan ikke nå så meget andet, på den time vi har til at nå færgen, og vi har faktisk også set alt, Fraser Island har at byde på. Det betyder, vi når færgen før, hvilket igen betyder, vi har bil til at handle ind med. Så finder vi vores stam-campingplads, hvor vi har nøglerne fra sidst (de havde ikke åbent, da vi kørte ud til Faser Island). 

Vi læsser af, og Morten returnerer bilen, mens vi slår telte op. Det er mørkt, da han vender tilbage, og vi fyrer op under grillen. Pølser, kæmpe bøffer, kogte majskolber, kartoffelsalat, ristede champions og guaccamole. Desserten er traditionen tro; marsh-mellows. 

Jeg har flere gange tænkt på, hvordan det vil gå med at køre, når jeg kommer hjem. Jeg fik lidt af svaret i en mail fra Jesper, der lige er komme hjem her fra: "Så kom jeg endelig hjem. Det er dejlig koldt og vådt her. Kørte lige over på tanken efter noget guf til tossen og det her. Gik i stå ved hajtænderne - man skal træde på koblingen, men jeg viste da tydeligt hvilken vej jeg skulle med viskerne. På vej tilbage kom jeg til at spekulere over hvilken side jeg skulle køre i - det var den anden, der var i al tilfælde en modkørende i min bane i indkørslen til blokken".

 Jeg tror, jeg låner eller lejer en bil til at øve mig i, når jeg kommer hjem. Nu er Jesper som skrevet hjemme, så dagbogen skulle gerne blive ajourført igen. Samtidigt skulle der også gerne komme nye fotos på siden. 

Klokken bliver næsten ni, og vi er helt flade.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]