[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

3/5 MEKANISKE FABELDYR. 

Vi hører ikke mere til det nataktive pattedyr Lisa, men vi ser nogle små kangaruer på plænen, hvor vi camperer. 

Der er også nogle andre reflekser af øjne, som ved nærmere inspektion viser sig at være store jagtedderkopper. Morten undersøger om de er giftige. Han sætter en finger ned i græsset ti centimeter fra én, og den angriber øjeblikkeligt. Han har ingen men, så de må være ufarlige. 

Vi har sat uret til halv syv, så vi kan nå at se lidt af omgivelserne, før vi kører. Vi får ristet brød og kaffe, mens vi sidder og ser på gas-grillen: Outback Explorer. Vi mener den skulle hedde Backyard Explodrer. 

Der er mange småfugle på plænen, blandt andet ring-astriler. Så går vi over til Big Foot. Det er en naturlig aftegning på en sandstensvæg. Ikke imponerende, men tæt på. Der efter kører vi ud til Two Storey Cave, som vi finder efter tre, på hinanden følgende U-sving. På vej op til hule ser vi Orchid Canvies, hvor der er er orkideer i en bred klippespalte. De blomster ikke, men man kan røre! 

Hulen er brede revne i sandstensklippen. Der sidder små flagermus over alt, og vi fotograferer. Før vi sætter os ind i bilen, må vi lige vaske guano-støvet af fødderne. Jeg har benyttet de sidst dage, hvor Jesper og Morten har kørt, til at se efter koalaer. Jeg kan nu med sikkerhed slå fast, at dette sagnsomspundne fabeldyr kun eksisterer i folkeeventyr, med oprindelse i tågede "dream-time"-skrøner. Selv de steder, hvor de advarer med skilte i vejkanten, har der ikke været et eneste road-kill. 

Dem vi har set i zoo, må være importerede eller, mere sandsynligt: mekaniske dukker. Derimod har jeg væsentlig mere held med af se Bottle-trees. Disse fantastiske træer dukker op med jævne mellemrum, og jeg spæner over en mark, for at få et godt foto af et prægtigt eksemplar. Det er omkring 15 meter højt og godt en meter i diameter. 

Lidt efter spotter vi en meget stor grå kangaru tæt på vejen, og næste dal byder på en lille flok emuer. Vi kommer ud på et langt stykke med grus og korte stykker med asfalt.

 Det er fantastisk hvad lejede biler kan klare. På vej ind i Gin Gin er vi ved at køre snuden af en varan på en meter. Jeg går tilbage for at fotografere det uanfægtede dyr, og den piler i sikkerhed. Vi spiser frokost, og fortsætter så. Vi har hele dagen kørt gennem store bakker der er dækket af meget åben skov med græs under. Efter Gin Gin dukker de små græstræer op, og mange sukkerrør. Der er små plantager med ananas og forskellige ukendte frugter. 

Vel tilbage i Hervey Bay kører vi først ned til værksted. Han har fået en god brugt krumtap, som skal sendes ned til Brisbane for at blive renoveret. Han har fundet lidt andre problemer, men regner med at være færdig onsdag aften. Han havde lige glemt, det er Arbejdernes dag på mandag. Til gengæld har han sludret med en brugtvognsforhandler, der meget gerne ville besøge vores mekaniker i Melbourne. Det må vi se på. Vi siger farvel og tak for besøget til Jesper, som kører til Brisbane. 

Han skal flyve til Sidney i morgen tidligt, og til Danmark i morgen aften. Vi taler om, hvad vi så skal lave. Spørge i receptionen, om Fraser Island.  Hun har forskellige tilbud med lejet bil og færge. Vi ender med at leje en Land Rover 110" i tre dage til 2950 kroner med alt, undtagen mad og diesel. Vi får endda lov at tage bilen med det samme, så vi kan hente mit kørekort og lidt af Mortens dykkerudstyr. Så skal vi heller ikke ud til firmaet med alt vores grej i morgen tidligt klokken halv seks. Næste stop bliver KFC og så Woolworths, så vi kan hamstre til weekenden. 

Det er selvfølgelig ærgerligt at give så meget for at leje en bil, men Morten skal jo også opleve lidt i den sidste uge. Hvis vi selv skulle tage der over, skulle vi jo også betale færge, camping-afgift og bilafgift, hvilket er 670 kroner. Vi går tidligt i seng, vi skal op 5.30 (Ærgh..)

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]