[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

1/5 DRIKKER KAFFE FRA 1770. 

Vi går først ned til stranden, og nyder vejret og udsigten. Så forsøger vi at finde Deepwather National Park, hvor der måske er chance for at se skildpaddeunger (om natten). På vejen der ud, kører vi ned af nogle små grussideveje, hvor vi en gang kommer rigtigt tæt på en flok kangaruer.

 Vi standser i Town of Seventeen Seventy (det år Cook opdagede Australien), for at få kaffe og planlægge. 220 kilometer mod nord starter krokodilleland, og her ligger også en farm. Der sker ikke meget på vejen, ud over vi får et stenslag i forruden, da vi har haft bilen i 24 timer. Det undrer os over hovedet ikke, det er Morten der sidder ved rattet, og han er specialist, med op til tre nye forruder om ugen. 

Landskabet er hovedsageligt afsvedne græsmarker med okser, men det regner ind i mellem, så her bliver sikker snart grønt igen. Vi kommer til Rockhampton, som er Australiens kvæg-hovedstad. Der siges at der er millioner af okser i den nærmeste omegn, og vi ser da også en masse. Der går et par bomme, a'la jernbanebomme, for vejen, og nogle cowboys til hest driver en flok okser over vejen til banen eller slagteriet. 

45 kilometer uden for Rockhampton ligger den lille by Emu Park, hvor dillerne er. Klokken er blevet halv tre, og der er kun en halv time til de lukker. Vi ser lige deres store avlsdyr, som er op til fem meter. Så går vi ind for at købe billet, og bliver anbefalet at komme tilbage i morgen, hvor der er rundvisninger, der bringer dyrene op af det grumsede vand. Det tænker vi over, om vi vil give 65 kroner for hver. Så kører vi tilbage til Rockhampton, og finder en campingplads. 

På vejen ser vi en dingo krydse vejen lige foran os. De er godt nok svære at få fotos af! Der kommer en byge til, mens vi booker ind, men vi får slået teltene op i tørvejr. Vi sidder og sumper lidt, mens vores tøj bliver vasket, og så er det ned til byen for at finde de største og møreste bøffer Australien kan byde på. Vi finder et sted der ser spændende ud. Man skal selv gå op til kokken og bestille og selv gå over til baren. Her har de nogle Emu spiritusmålere, der ser effektive ud. 

Deres ølhanerne har is uden på, og der er også is på glassene. Maden ser fint ud, men der er ikke megen smag i. Kaffen bag efter smager af endnu mindre. Temmelig skuffende, men vi blev da mætte. Tilbage til teltene og på hovedet i posen efter et bad.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]