[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

30/4 CAMPING I LASER.

Der kommer nogle voldsomme byger i løbet af natten, så jeg er glad for at jeg ikke føjede Rikke, og sov under stjernerne. 

I stedet sov i køkkenet, hvor der ganske vist mangler halvdelen af væggene, og også de nederste 20 centimeter. Der kommer en del vand drivende ind, men det er kun det nederste af madrassen, der bliver våd. Efter morgenmaden går vi ned på værkstedet. 

Han har splittet motoren ad, og krumtappen er slidt meget. Sidst har de ikke taget den ud og renoveret den, kun skiftet pandelejerne. Nu er den slidt for meget til at blive renoveret, så vi må finde en anden. En ny koster 15.000 kroner, så han prøver at finde en brugt, der kan renoveres. Cylindrene trænger til nye foringer og topstykket ned ventilerne kunne godt bruge en omgang. Han indhenter tilbud og regner lidt, mens vi prøver at finde en lejebil. De er dyre! 600 kroner plus forsikring og andet snavs. 

Vi finder en billig teltforretning, og køber telt og stænger til forsejlet for 300 kroner. Vi skal også have et par nye gasflasker, og så er vi klar til eventyr. Tilbage til Hertz, som ikke havde 4WD'er (som Fraser Island kræver), men i stedet finder vi en Ford Laser til 300 per dag med forsikring. Ned på værkstedet, som har regnet sig frem til 15-20.000 kroner, men så har vi også en totalrenoveret motor med garanti. Så kører vi ud til promenaden for at få frokost og planlægge. Hvis vi kører 140 kilometer længere mod nord, skulle vi komme til en skildpaddestrand.

 På vejen passerer vi et rom-distilleri, som desværre lige når at lukke. Standser på vejen for at købe ind til aftenens grill. Supermarkedet har også durian og andre frugter, som jeg ikke kender.

 I starten kører vi gennem krat-lignende skov med græssende okser under. I Isis Shire bliver det til endeløse sukkerrørsplantager, og så kommer der lav skov og græsland igen. Vi passerer en enkelt kastanjeplantage og nogle andre marker, som måske er jordnødder, og så nogle, jeg ikke ved hvad er. 

Solen går ned, og jeg når lige at sige, det er tid til kangaruer, da vi opdager en lille flok store grå, lidt inde på en mark. Det er stadigt lyst nok til, Jesper kan filme dem. Vi betragter den et stykke tid, og så hopper de stille af. Vi  ankommer til Agnes Wathers ved sekstiden. Vi checker ind på den eneste campingplads ned til stranden, men værtinden fortæller, der ikke længere er skildpadder. I følge Lonely Planet-bogen skulle ungerne klække i januar til april, og det er først maj i morgen!

 Den eneste anden på campingpladsen er en 19 årig hollandsk pige, som vi inviterer på aftensmad. Mens vi fyrer op under grillen ser jeg en tudse, sandsynligvis en Bufo marinus. Mens vi spiser, kommer nogle store kakerlakker forbi. Efter maden går vi en tur i måneskinnet på den fantastisk lækre strand. Vandet føles næsten lunt, nææhn... I morgen må vi se, om vi kan finde nogle små skildpadder, og så skal vi besøge en krokodillefarm.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]