[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

26/4. FLEAY'S WILDLIFE PARK

Det er en lækker plads vi bor på. Der er ikke alene strøm, vand og afløb, men også antennestik til alle camperpladserne.

Vi kommer ud til Fleay's Wildlife Park lidt i ni. De åbner klokken ni, men her er ikke en sjæl. De har kun lukket to dage om året: Juledag og bededags morgen. Så er spørgsmålet: Er det i dag?

Indgangen er en lang gangbro, der snor sig gennem en mangrove. Der er åben, og vi myldrer ind. Det er udelukkende australske dyr, så nu kan brødrene se dem.

Alle indhegningerne er store, men der kunne godt være lidt flere planter i. Mange af gangbroerne, som vi går på, ser ud, som om de har været med siden 1956. Vi ser mange forskellige wallabyer og kangaruer, en løsgående og flere indespærrede koalaer, emuer og deres nordlige skovslægtninge: cassaway, goals amadiner, frømunde, ugler, traner, ænder, forskellige parakitter, store krokodiller, store firben og meget andet. Det virker som om, mange af dyrene er vilde eller fritgående.

I en voliere er en samling forskellige tropiske fugle. En satin bowerfugl har bygget sin score-rede og samler alt muligt blåt. Den er meget kontaktsøgende og kommer helt op på tæerne, da den ser Jespers blå linsepudseklud.

Vi får lidt frokost, og så er det tid til at fodre krokodillerne. Specielt den ene er en rigtig voksen dreng på små fem meter. Vi læser lidt om James Fleay. Han var den første (igen?), der opdrættede næbdyr, har haft en fast klumme i den store avis om natur i 36 år, er æresdoktor flere steder, og har vist været naturen en rigtig god ven.

Vi har fået set det meste ved to-tiden, og begiver os op af bjerget til Tamborien. En fantastisk udsigt, 534 meter oppe. Her er et udkastningssted for para- og hang-glidere. Vi finder et vandfald, men det er desværre tørt.

Vi kører ned igen, i retning af Brisbane. Finder aftensmad: Krydrede kyllingespyd, pølser og bøffer til grillen, pastasalat og andre lækkerier. Morten får sig en grim overraskelse: Skoske whiskey'er er meget dyrere her end i Danmark.

Efter en del ræsen frem og tilbage finder vi endeligt en campingplads elleve kilometer uden for Brisbane. Der er en meget støjende flok fugle i nogle træer. Det er blandt andet lorier, de andre kan jeg ikke se. Efter maden taler vi om, hvad vi skal se i Brisbane, og nyder en stille irish til. Klokken er syv, og vi har stadig 22oC.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]