[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

21/4. JESPER OG MORTEN ANKOMMER

Der kommer nogle byger i løbet af natten og morgenen, men det er lækkert vejr, da vi står op. Vi får pakket bilen og siver stille og roligt mod Sydney.

Vi kommer forbi enorme afbrændte skovområder, og kommer på tanke om de store brande, her var omkring jul. Det lød egentligt værre, end det var. Den australske skov brænder ikke ned. Træerne skyder over alt; også fra de tykke stammer. Rødder og rodknolde spirer igen, og efter et år er det kun de sodsværtede stammer, der afslører, her har været brand.

Vi passerer et skilt, som jeg lige må læse én gang til: Oyster Bay 7, Como 6. Nogle gange er det svært at finde vej. Vi har gode kort, men bynavnene er ikke til at læse eller huske. De kunne godt have udryddet navnene sammen med abo'erne.

Vi standser ved et mall og køber ind til aftensmad. Nusser lidt rundt og kører så det sidste stykke ud til lufthavnen. Havde forventet en bred motorvej, men det er snarere gennem villakvarterer. Vi ankommer to timer før brødrene, men lufthavnen har caféer, så vi klarer os.

Her er virkelig lækkert. Der er flere valg af toiletter. Du kan få uden lås på døren, uden bræt, uden lys og uden papir.

Drengene kommer selvfølgeligt for sent. OK, kun ni minutter, men alligevel! Efter en kort rådslagning er vi ikke helt sikre på, hvad vi blev enige om, så det gør vi. Jeg blev enig om, vi kører 150 kilometer nordpå til Newcastle, og får undersøgt bilen der i morgen. Det volder lidt uvante problemer at finde den rigtige vej på tværs af Sydney. Efter et lille loop sydpå kommer vi den rigtige vej.

Det er vældigt hyggeligt at få besøg. De kommer fra Sydafrika, hvor de har dykket og safariet i tre uger. Vi hører lidt om hinandens ferier, mens vi kører gennem et flot skovklædt bjerglandskab.

I Old Sydney Town ser vi skilte til Australian Reptile Center. Vi svinger 10-15 gange og kommer lige til lukketid. Så kan det da også være lige meget.

I skumringen finder vi - efter en del fjumren frem og tilbage - en campingplads i Torronto. Vi slår telt op, fyrer op i grillen og snitter salat. Grillen er en smule større end et A4-ark, men der kan kun ligge to bøffer af  gangen, og så kvæler de næsten gløderne. De får lidt kunstigt åndedræt af vores elektriske luftmadrasoppumper, og så er der mad. Desserten er mash-mellows og kaffe.

Det bliver småkoldt, og der kommer lige nogle enkelte vindtårer, da vi er ved at gå i seng. Vores bil fungerer ikke lige så gnidningsløst, som den plejer. Mange ting er flyttet, og der er kommet to MEGET store og tunge dykkergrej-tasker med. Det tager nok et par dage, at skabe nye rutiner og planer.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]