[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

20/4. EN TUR PÅ STRANDEN

Da jeg skulle i bad i aftes, skulle jeg jo fodre automaten med 20 cents-stykker (en krone). Jeg havde fået to af Rikkes hårdt indsamlede. Vandet tændte, da jeg smed den første mønt i, og slukkede da den anden røg i! Tro mig, jeg prøvede at daske til kassen! I seng uden bad, øv!

Vi vågner ved at der er 30oC i bilen klokken otte. Solen har stået og stegt, men der er 20oC i skyggen. Det tyder på, at vi får en god dag ved vandet.

Rikke skaffer æg, og morgenmaden bliver lidt ud over det sædvanlige. Mens vi spiser, kan vi betragte de farvestrålende honningædere og andre fugle, der hopper rundt i træerne over bilen.

Vi får ryddet det sidste op i bilen og gjort endnu mere rent. Soveposerne bliver luftet, og jeg prøver desperat af få solgt de tiloversblevne diesel- og vanddunke. Alt er klart til Jesper og Morten kommer i morgen eftermiddag. Det vil sige: Vi kunne godt bruge en ny motor. Det er irriterende at have brugt så meget opfindsomhed, energi, tid og penge på at indrette bilen til fire og så ikke kunne bruge den på grund af motoren.

Så tager vi badehåndklæder og klapstole med ned til stranden for at få lidt sol. Rikke bruger lang tid til at lokke mig ud i det kolde vand. Der kommer nogle store bølger, og vi forsøger, med mere eller mindre held, at body-surfe. Der er livredder på, og han fløjter løs, når folk kommer uden for hans to flag.

Efter nogle timer dukker der enkelte sorte skyer op, og vi har vist også fået nok sol. Vi går tilbage til bilen og laver kaffe. Så plotter vi lidt flere seværdigheder i New South Wales og Queensland ind på kortet.

Jeg finder vores vasketøj frem, mens Rikke begynder madlavningen. En flok lorrier dukker op i træerne, fantastisk flotte fugle. Foran bilen er nogle rødblomstrende træer, andre steder omkring os står baktiaer i blomst. Der er masser af nektar til sultne fugle.

Aftenen går, som så mange andre, med at læse om det, vi skal se. Jeg har rigeligt med mønter med, når jeg går i bad.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]