[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

19/4. JUBILÆUM: 100 DAGE UDE AF DANMARK!!!

Efteråret indhenter os, det er kun 12oC her til morgen. Det bliver lækkert at komme længere op nordpå, hvor sommeren varer ved. Vores plan om at køre ud til vandet og tilbringe en dag ved stranden virker pludselig ikke så god. På den anden side, vejret kan nå at ændre sig meget, til i eftermiddag, og hvem siger vi kommer så langt?

Vi starter med at køre ned til den nærmeste tank, som har et stort, MEGET stort beton merinofår stående. Det er omkring ti meter højt, og faktisk utroligt vellignende. Det er en typisk australsk ting, at lave store ting. Hvis man ikke har nogen turistattraktion, kan man da bare klaske en sammen i beton. Nogle er virkelig gustne, og vi opsøger dem ikke.

Vi kører stadigt ud mod kysten og Sydney. I Moss Vale svinger vi ud på en mindre landevej. Her er utroligt smukt, frodige bakker med grønt græs og store træer. Masser af vandløb og mere eller mindre kunstige små-søer med hejre, pelikaner og skaver.

Langt ude på landet kommer vi til Morton National Park og Fitzroy Falls. En bedre turistfælde er gemt af vejen her, det koster 15 kroner at parkere, men så er resten gratis. De har en fin café, hvor Rikke får kartoffelsuppe, og jeg en lækker kage.

Så følger vi gangbroen rundt om bygningen. Under landevejsbroen er et halvanden meter fald, er det alt?! Gangbroen fortsætter, så det gør vi også. I nogle flotte blomstrende baktiaer sidder honningædere og højt over vores hoveder svæver de flotte sortskuldrede glenter.

En platform rager ud over klippekanten, og et stykke af dens bund er groft net. Her er vandfaldet! 81 meter lodret ned langs en bar sandstensvæg. Vi er på kanten af en storslået dal. De fjerneste egne er over 100 kilometer væk, bunden er dækket af tæt subtropisk regnskov og rundt om står enorme taffelbjærge.

Vi følger en sti gennem den tætte skov og kommer til to andre fald. De er næsten lige så høje og lige så flotte. Hele området er fantastisk, men vi skal videre. Vi fortsætter ud over landet og passerer først en dyb udhugget kanal. Den er enten lavet til kunstvanding eller transport. Vi kører op og ned af bjergsiderne. Serpentinervejene er de eneste veje, og der er langt mellem dem. Det føles mærkeligt, når der ikke er mere end 100 kilometer til Sydney. De forstår virkeligt at begrænse deres byer.

Vi køre ned og ned, og så åbenbarer Kangaroo Vally sig. Smaragd-grøn frodig slette med spredte gårde. En lille over-idylisk landsby ligger i bunden af dalen, og en monumental bro, Hampden Brigde, fører over floden. Op ad den anden bjergside, gennem tætte og meget smukke skove, og så begynder bebyggelsen.

Vi bliver klemt mellem high way'en og havet, og standser i Bulli for at handle ind. Vi finder et par engangs-grill og ekstra trækul, for med de bøfpriser skal der okse på grillen, når bløderne kommer.

Vi kører ind på byens campingplads, som ligger ved havet. Vi sætter bilen og går straks ned til den smukke strand. Vandet er lige koldt nok, men sandet er fantastisk. Vi sidder og betragter nogle buggy-surfere, mens solen går ned (bag os).

Så tryller Rikke med ananas, gris og karry, mens jeg gør lidt rent i bilen. Da det bliver mørkt, kommer der fire brogede kaniner ud på plænerne. Det er dværgkaniner, men de virker meget store i forhold til de bitte små vilde, vi har set.

Det viser sig, de lokale brusebade skal have 20-cents stykker, og der er ingen steder man kan veksle. Det kunne han godt have nævnt, da vi bookede ind! Rikke finder en ældre herre, der kan veksle. Så må konen undvære. Vi bor på bagsiden af pladsen, væk fra havet. På den anden side af hækken er den lokale kirkegård. Rikke virker ikke særlig begejstret. Har jeg i øvrigt skrevet, at de har nogle ualmindeligt kedelige kirkegårde? Der er ingen beplantning. Hvis det går vildt til, er der en buket kulørte plastikblomster på graven. Ingen plæner, buske, hække eller træer. Jeg kunne forstå, de så sådan ud i det tørre Vest Australien, men på Tasmanien og her i sub-troperne?

I morgen skal vi bare slappe af ved vandet, og spare på bilen, så vi kan hente brødrene i den på søndag. Der er nu ellers nogle spændende byer på kortet: Ulladulla, Ballalaba, Yatte Yattah, Durran Durra, Congo, Woodstock, Woy Woy. Det kan være vi får tid senere.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]