[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

18/4. THE AUSTRALIAN REPTILE CENTER CANBERRA

Endnu en pragtfuld morgen. Vi kører ud af Wagga Wagga og passerer gennem Gumly Gumly. Landskabet består af enorme bløde bakker med græssende kreaturer og spredte store træer.

Efter små 100 kilometer kommer vi til Gundagai, som er kendt for sin lange bro og en en mini marmorkatedral. Vi starter med morgenkaffe og går så ned til turistkontoret. I et baglokale kan man for en tier komme ind og se en et meter høj marmorkirke. Den er lavet af 20 forskellige lokale typer marmor, 20.948 polerede stykker. Det tog 28 år, og han var færdig i 1938. De enkelte stykker blev først samlet til allersidst, og han havde ingen tegning. Den er faktisk meget pæn og ikke nær så usmagelig, som jeg havde frygtet.

Så tager vi ud til broen, som går over en meget bred dal, næsten parallelt med en gammel jernbanebro. Man må ikke køre, men gerne gå ud på broen, og vi går ud og kigger ned i floden. En skarv sidder og siger mærkelige lyde i et træ lige ud for os og flyver så ned i flodens mudderbrune vand. Vi nyder solen og en is, før vi triller videre.

På vej ud af byen kører vi over en høj bakke, hvorfra der er udsyn over hele dalen. Får øje på en dykker, der er på vej ned i et af byens vandtanke, pudsigt syn.

Vi kommer ud på en firesporet betonvej til Canberra og Sydney. Her er næsten ingen færdsel, men naturen er smuk. Det brede stykke mellem vejbanerne er fredet, her er sjældne planter!

Vejen deler sig, og vi svinger af mod Canberra. En vittig sjæl har tilføjet Theme Park efter Canberra (hovedstaden). Elleve kilometer uden for ligger Gold Creek, hvor vi skal se ting. Starter med lidt frokost og checker så lige et plantecenter, før vi går over i reptilcentret. Hele by-midten er et nyt, meget stort område, med små torve med springvand, hyggelige caféer og spændende specialforretninger. En rigtig turistfælde eller overromantisk ideal-by.

The Australian Reptile Center Canberra er helt nyt og delt i to. Den ene del er historie, fra de ældste fossiler af dyr, over dinosaurer til pudsige nutidige ting. Den anden del er australske dyr, hovedsageligt slanger. Dyrene går i flotte terrarier og er i fantastisk kondition. Der er ikke alle de australske krybdyr, men det er en fornøjelse at se dem, der er. Ved indgangen ligger en klappeslange. Det er en diamantphyton, som man gerne må røre.

I udkanten af dette moderne by-centrum ligger National Dinosaur Museum (www.nationaldinosaurmuseum.com.au). Vi har lige en time til at se det, og det viser sig at være nok. Det er bygget op over en privat samling af ti store skeletter, og så er der massere af småting, historier og plancher. Pænt og spændende og ikke for stort.

Vi kører mod Goulburn, da der ikke umiddelbart er campingpladser i Canberra. Flere store bakker med spredte træer på store græsmarker. Pludselig er vi på kanten af en enorm, helt flad græsbegroet slette. Det er lake George, som er omkring 20 kilometer i diameter.

Uden varsel i form af forstæder, kommer vi ind i Goulburn, hvor vi finder Woolworths og så en campingplads. Det bliver mørkt, mens vi handler, en halv time for tidligt. Sorte skyer trækker op, godt vi ikke sover i telt.

I morgen skal vi bare prøve at komme de sidste 100 kilometer ud til vandet. Bilen har virkeligt ikke lydt godt i dag. I går lød den ellers, som om den var ovre det værste. Lige nu lyder den, som om det vil blive svært at hente brødrene i den på søndag.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]