[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

17/4. KØREKORT? HVILKET ET AF DEM VIL DE SE, HR. BETJENT?

Mens vi spiser morgenmad kommer brillede kakkaduer flyvende i flokke og alligevel parvis. Når man ser en enlig, kan man også finde en anden og høre dem begge skrige på skift. Sødt.

Da vi kører ud af byen, kommer vi under en stor bom. Her sidder kameraer, der fotograferer lastbilerne. Så må de ikke være fremme ved den næste før et bestemt tidspunkt. De viser for resten også Big Brother hernede.

Vi kører stadigt på en ualmindelig flad slette. Her er næsten ingen buske og alt landbrug er baseret på kunstvanding. En mark består af en kanal med en vander kørende. Den rager 350 meter ud til hver side og kører fire kilometer. Nogle af majsmarkerne er seks kilometer lange og tilsvarende dybe. Rismarkerne er mindre, men stadig større end danske marker, og så er de jo helt vandrette!

Store strækninger er kun græsning, og enkelte emuflokke snupper også et strå eller to. Vi møder en meget stor flok kvæg med cowboy til hest, ellers bruger de biler.

Efter 130 kilometer ser vi det første hus, og så ligger byen Hay ved bredden. Vi får morgenkaffe og lidt kage og fortsætter så. Landskabet er totalt uændret. Ser på kortet, at der er en strækning på over 400 kilometer uden asfalt eller bebyggelse.

Efter 103 kilometer svinger vi af Stuarts High Way, og 35 kilometer inde finder vi Griffith. Ud over et par seriøst store lade-agtige industrier, er der ingen advarsel om, man pludselig er i en arkitekttegnet by med 24.000 indbyggere.

En høj rager op fra den flade slette, og vi kører op for at nyde udsigten. Man kan se flere hundrede kilometer ud over landbrug og ørken. Lige under udkigspladsen er resterne af en eneboers hule. Det var en italiener, vist en munk, som havde boet her i mange år. Så kom anden verdenskrig, og de tog fat i ham, han var nok spion!

Vi standser ved Woolworths, som vi ellers ikke har set længe, og handler ind. Så kører vi tilbage til hovedvejen og ned mod Wagga Wagga (det er abo for: Mange krager). Der er kun 153 kilometer, og de første 135 ligner de forrige. Så kommer der lidt buler på markerne, men ikke mange eller store.

Pludselig er vi i Wagga Wagga's industrikvarter. De bruger ikke det med forstader, selv til en by med 53.600 indbyggere.

En politibil svinger lige ud foran os, ligger lidt foran, trækker ud til siden, og ud lige bag os. Efter et stykke tid blinker han med lygterne, og vi må ind til siden. Flink betjent fortæller, han må tage en udåndningsprøve. Så spørger han, om jeg har et kørekort ved hånden. Jeg beklager, det er midt i bagagen, men så har jeg også to; et dansk og et internationalt. Det tror han på, vi kan fortsætte.

Lige som i Griffith læser Rikke kort, og vi rammer præcist vores mål i en stor by. Denne gang er det byens campingplads ved floden, der er målet. Rikke starter straks madlavningen, men det bliver mørk, eller rettere; sort, før maden er færdig. Vi får igen skært oksekød til 50 kroner kiloet. Svært at lade være.

I det sidste dagslys skriger chikader, latterfugle og kakkaduer om kap. Da det er helt sort kommer en grå possum listende som en kat. Rikke finder en brødskive frem, og så er de venner.

Aftenen går med at læse om New South Wales og Queensland.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]