[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

10/4. ON THE ROAD AGAIN

Vi skulle tidligt op og så ud af landevejen. Det var bare ikke med i planen, at jeg skulle have migræne hele natten. Faldt først i søvn ved syv-tiden, så vi står først op klokken ti. Jeg har stadigt en drønende hovedpine, men nu er bilen klar, og så skal vi ud at køre!

Vi slipper med 4831,90 kroner på værkstedet og kører så tilbage til hostlet efter vores ting. Der er efterhånden ret mange med brødrenes campingudstyr, mine knolde og Rikkes nye tøj. Rikke får lov at tage slæbet, mens jeg skifter vand på flaskerne. Jeg skal overhovedet ikke anstrenge mig, hoste, nyse eller bukke mig ned.

Denne gang kører vi en anden vej ud af Melbourne; sydøst på til Phillips Island. På vejen stopper vi hos en Clark-Robber for at købe polster til vores hjemmelavede bagsæde. Finder også et par små klapstole, der er gode at sidde på.

Phillips Island er mest kendt for sin Penguin Parade. Der er også en meget stor pælssælkoloni og en Giant Worm-farm. Regnormene i denne del af landet kan blive op til en meter, men vi springer over. Vi følger skiltene til Pyramide Rock. Endnu en af deres nye, lange og flotte gangbroer ud til - meget lidt. En kejleformet sort klippe i strandkanten. Jeg er mere imponeret over det arbejde, der er lagt i gangbroen, så den ikke generer pingvinerne.

Vejret er fantastisk. Mellem 25 og 30 grader og skyfrit. Vi zig-zag'ger lidt rundt på øen, og tager så tilbage til fastlandet. Omkring 100 kilometer længere øst på er Agnes Falls, som er det højeste vandfald i staten.

Vi kører først gennem flade afsvedne græsmarker men pludseligt bliver det meget kuperet, dog uden græsset forsvinder. Et par meget smukke - et eller andet - parakitter med røde kroppe og blå vinger krydser vejen. Her er flere advarsler om koalaer og wombater, men vi ser stadigt ingen.

Standser i Foster, men her er ikke nogen spændende restauranter. Næste by er Toora, hvor der heller ikke sker meget, men det er blevet mørkt. Klokken er kun halv syv, men vi er tilbage til vintertid. Skal nok til at stå lidt tidligere op. Vi deler en pizza og kører så ud til vandfaldet. Vi kan selvfølgelig ikke se det, men vi kan da sove på deres parkeringsplads.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]