[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

3/4. GARDEN WORLD

Jeg sniger ned og spiser morgenmad, mens Rikke sover lidt længere. Hun har hovedpine; måske af insektgiften. Vi har vist ikke fået flere bid i løbet af natten, og det er rart. Rikke dukker op, mens jeg læser dagens avis, og vi følges ned til værkstedet. De har hevet et stempel ud, og det var flækket. De prøver at skaffe et magen til; bare uden revne. Vi kan kigge forbi i morgen.

Da vi kørte hjem fra stranden i går, passerede vi en stor blomsterhandel. Vi går ud til den, men finder ikke noget nyt. De har til gengæld en Brachychiton rupestris, som ligner én, vi har hjemme. Det er den, jeg var inde i botanisk have og snakke med en botaniker om. Han udelukkede, det var en rupestris, da den ikke har enkelte blade men grupper. Den, de har i planteskolen, har begge dele. Botanikerens bog var bare ikke god nok. Den lever i Queensland og bliver op til tolv meter. Har et flot foto fra botanisk have. Deres havde korte runde blade, men det er normalt for et gammelt træ.

Som sagt havde de intet nyt, men foreslår en anden planteskole, der ligger  lige rundt om hjørnet. Vi går derover, men de har heller ikke noget spændende. De anbefaler et meget stort Garden World i Springvale. Vi har ikke så meget andet at lave, så vi tager en sporvogn ind til Flinters Street Station og et tog ud til forstaden.

Vi ankommer til Springvale efter en god halv time og går over i den nærmeste shop og spørger om vej. Går ud til det første busstop og tager bussen ti kilometer ud på landet. Vi passerer flere små planteskoler på vejen, men så dukker Garden World op.

Det er stort, meget stort! Starter i deres café som har det største kageudvalg, jeg har set i Australien. Det er delt op i afdelinger: Bonzai, bromelier, socculenter, orkideer, vandland, græsplæner og så de mere traditionelle. I hver afdeling er der et meget stort udstillingsområde, som er flottere end de fleste botaniske haver. De har nogle fantastiske og gamle bonzai'er. Kaktusudstillingen er på over 200 m2 med enormt store eksemplarer. De har ti forskellige knolde, men kun én, som vi ikke har. Har set den i Holland, men Rikke kan ikke lide den. I salgsafdelingen har de kun fem forskellige, og dem har vi.

Der kommer nogle voldsomme byger, mens vi er der, men det holder heldigvis tørvejr, mens vi venter på bussen. Før vi hopper på toget, går vi ind i en bankafdeling for at se, om der er hævet 500$ mere end vi har fået udbetalt. Vi prøvede at se det i går, men det var for tidligt, og i dag har de nyt EDB-system, og det virker ikke optimalt (surprise-surprise).

Vi køber lidt nudel-box med hjem, og kryber ned under dynen. Det var 30oC, da vi tog ud i middags, nu er det kun 18oC. Endnu en aften foran flimmeren. I morgen skal vi ned og høre til vores bil (har jeg skrevet det før?).

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]