[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

24/3. MELBOURNE ZOO

Vi sover begge perfekt. Det er sommer i Melbourne, og vi tager ud til zoo. Pæn have, der har det, den skal have. Det eneste, jeg ikke har set før, er manke ulve fra Syd-Amerika. Har set dem på TV, og de er fantastisk graciøse og meget store. Desværre sover de hele dagen.

De har også en frøhus, ved siden af reptilhuset. Her er en farvefrø fra Australen: Pseudophryne Corroboree. Den lever kun på toppen af Mount Kosciuszko, hvor der er alpint miljø. Det er det tætteste, jeg har set på en Dendrobates leucomelas. Størrelse og farve men ikke mønster er ens: tre centimeter, sort og gul, og så er de giftige.

De har også et næbdyr, som er meget aktivt. Vi sidder længe og betragter den, mens den pudser sig og svømmer rundt.

Vejret har været pragtfuldt, men det gør, at dyrene er mere sløve. Deres Sumatra tiger er aktiv, og den har også det flotteste rovdyrbur jeg har set. Temmelig stort og meget tæt beplantet. Det har været dyrt for Esso.

Vi ser de sidste dyr, og de er ved at lukke. Ind til centrum for at få et længe savnet krus kaffe. Der er stadig omlægninger på sporvognene, og der er ikke én, der går ind i bussen, som ikke spørger den stakkels chauffør om et eller andet.

Mens vi sidder og sumper, konstaterer jeg igen, at her er flere nye Saab'er - mange cabrioleter - end i Sverige.

Vi kører (for en gangs skyld) ud til Crown. Jeg finder, noget overraskende, et etui til computeren. Så spiser vi på en lækker italiensk restaurant. Vi sidder lige ud til floden, hvor en helikopter lander på dens platform.

Der har været dansekonkurence et eller andet sted i komplexet og danserne går rundt med sminke og dansetøj til latinske danse. På væggene hænger plakater fra udstillinger, hovedsagligt fetishudstillinger/-happenings.

Vi dasker hjem, vasker tøj og ser flimmer på værelset. I morgen skal jeg i botanisk have for at høre om Brachychiton lanceolata, og så skal vi ned på værkstedet, for at få bekraftiget, de er færdige til tirsdag eftermiddag.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]