[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

19/3. NUSSEBRUNE TREKANTER

Verden ér uretfærdig: Jeg kan ikke sove! God seng og det hele, men lidt for frisk og lidt for meget larm fra smækkende døre og snakkende mennesker. Rikke, derimod, sover som en sten.

Efter den fælles morgenmad går vi ned på værkstedet, hvor chefen selvfølgelig ikke er der, og han er den eneste, der ved, hvad der sker. Det er ellers pæne biler de skruer på.. Rigtig flotte 50'er Mustanger, luksus Range Rovere og en enkelt Rolls Royce er der også. Hvis de ikke er dygtige, er de garanteret dyre!

Nede i byen går vi fra den ene seværdighed til den anden. Starter med deres høje kontorbygning, hvor der er en udsigtsplade på toppen. De vil have en halvtresser for det, og jeg bliver nærig. Så prøver vi at finde den Gotiske Bank. Der er mange andre flotte gamle bygninger, med fantastisk facader.

Inde i Bloks Arcade, som er fra 1900 og ikke så meget, er gulvet rigtigt flot. Meget farverige mosaik med meget små sten, buer og ornamentik. Og en lille hyggelig café.

Sankt Pauls Cathedral er en klassisk katolsk kirke som kunne være 700 år gammel, men kun er 111 år. Meget smukke glasmosaikker, fantastiske træskærerier og strålende stenarbejder. Lidt pudsigt, men meget katolsk, en souviniershop ved udgangen.

De er utroligt mange shoppe med særdeles sustifikerede sko, alt i stiletter. Rikke misser ikke én! Det gælder også for taskeforretningerne. Og smykkeforretningerne. Og tøjforretningerne.

Vejret er mere afdæmpet i dag. Temperaturen kommer ikke over 22oC, og vi har glæde af vores fleece-jakker, da vinden er sval. Frokost på en rigtig lækker middelhavscafé, som ligger i en af de mange gammeldags arkader. Der bliver ikke sparet på poleret marmor og granit.

Vi leder i temmelig lang tid efter Capital Theater. Facaden er revet ned, men loftet i salen skal være fantastisk. Endelig finder vi det, og det - ligner intet! Nussebrune trekanter, intet andet.

Hoved biblioteket har verdens største læsesal, som er noget for sig selv. Flere meget kendte bøger er skrevet her, et rigtigt hyggeligt sted at side og læse og skrive postkort, i rigtigt smukke og hyggelige omgivelser. Når den åbner efter ombygningen!

Vi går forbi værkstedet på vej hjem. Han har ikke skrevet, men det viser sig, der er nyt. De har fundet fejlen med dieselpumpen og rettet den. Der er ikke brændt hul i noget stempel, det er krumtaplejrerne det er galt med.

De har selvfølgeligt ikke lavet noget med den i dag, men i morgen vil de så finde ud af, hvor slemt det er. Hvis vi er rigtig heldige, kan de nøjes med at skifte lejer, men det tror han ikke. Ellers skal motoren ud, og renoveres et andet sted. Hvis det er rigtigt slemt, skal vi have en ombytter. Den koster 15.000 kroner, og så ryger der lige 7-9.000 kroner oveni til installering. Hvis vi havde købt en billig bil, og dette var sket, ville vi nok have ærgrer os over, vi ikke tog den dyre. Nu ærgrer vi os bare.

Tilbage til hostlet for at læsse lidt varer af, og så ind til Crown komplexet. Det fylder tre blokke, og indeholder alt fra et mega stort kasino til små susi-bikse. Vi spiser lidt thai-mad, og går i biografen. Her ser vi Ocean's Eleven, som er en ganske god film.

Jeg kan mærke, jeg ikke fik sovet så meget i nat, så jeg er ikke til noget vildere, end min seng.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]