[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

18/3. NO FUEL FOR THE PILGRIMS

Sover faktisk rigtigt godt, og vågner tids nok til at fodre parkometret. Morgenmad i bilen, og så over til rederiets kontor for at låne WC og telefonbog. En af vagterne fra i går kommer forbi, og hjælper.

Ringer først til Melbourne Toyota, men de gider ikke lave den. Kan huske Janus har fået samme besked fra Mercedes, da han ville have lavet en ældre model, fandens politik! Ringer til nogen andre, men de gider heller ikke, eller har ikke tid.

Den flinke vagt mener, han kan finde et værksted i byen, så han kører os rundt til et par stykker. Det hjælper ikke, men det var veldigt sødt af ham. Tilbage til kontoret, hvor han finder et værksted, der lover mig at kigge på den. Det er lige i nærheden, så hvis jeg er villig, vil han slæbe os der hen, så vi sparer 310 kroner til bugsering. God start!

Han kommer, før vi er færdige med at pakke vores overlevelsesudstyr. Bliver trukket med en meget kort snor, jeg næsten ikke kan se, tværs gennem myldret.

De starter den på værkstedet, og den lyder ikke så slemt, men stopper efter syv sekunder. De lover at kigge nærmere på den, mens vi går ud og får en snack på en god græsk snask.

Da vi kommer tilbage, har de fundet ud af, der er noget galt med strømmen til brændstofpumpen, og den lyder mærkeligt, men det kan de ikke sige mere om, før de får den til at køre.

Auto-elektrikeren kommer og ser på den, de mailer, når de ved noget. Han kender helt tilfældigvis et hostel, lige henne om hjørnet. Vi går der over, men kan ikke få et værelse, kun doom senge. Han lover dog, at vente længst muligt med at leje de to andre senge ud. Det koster 100 kroner per næse, men så er der også morgenmad med.

Vi bader og vasker tøj, før vi begiver os ned i den store by. Første stop er Starbucks Café, og så skal vi finde en Fuji-forhandler, der kan klare APS og foto-CD. Efter mange tøj- og skoforretninger finder vi endelig et fujicenter. De kan have fotoerne klar til onsdag. Da er vi garanteret her endnu, så det er vel i orden. Spørger, sådan bare for prenciopets skyld, hvor meget rabat vi får: 10%!

Så slentrer vi gennem centrum, og ser nogle af deres rigtig gamle (op til 150 år) bygninger, som ligger blandt nye glashøjhuse. Specielt ét skiller sig ud. Midt i et gigantisk mall, som er otte etager, er en åben plads. Midt på den ligger Shot Tower. Det var den gamle krudt og kugle fabrik, hvor kuglerne blev lavet i tårnet, og kølede mens de faldt ned. Det høje tårn er overdækket af en enorm 20 etagers glaskuppel, som står på mall'et.

Vi nyder de 34oC indtil halv seks, så bliver det pludselig koldt på under fem minutter. Vinden må have skiftet retning, solen har nemlig været væk længe. Vi dasker hjem, og går forbi værkstedet, der ikke har mailet os. De har, ikke overraskende, lukket.

Hjemme på værelset farver vi hår på Rikke, og klipper mig. Det er blevet mørkt, og vi går ned mod byen, for at finde et lille lokalt madsted. Der er temmelig lukket, så det bliver Restaurant Den Gyldne Måge. Ikke overraskende må vi konstatere, det ikke er bedre i Australien.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]