[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

7/3. THE AARCH .    

Jeg vågner til en dejlig solopvarmet bil, Rikke falder i søvn til samme. Vi kører ud mod Freycinet National Park. På vejen kører vi blandt Tasmaniens utallige store bakker med småskove og græsmarker. Som noget nyt kommer nogle valnøddeplantager.

Standser ved Cranbrook udkig, og ser Moulting Lagoon, hvor Freycinet halvøens småbjerge danner en flot baggrund.

Vi svinger rundt om bugten, og kommer ud i parken. Et lille usselt 4WD Only spor lokker. Det har ikke været repareret de sidste gange, det har regnet, og den stejle skråning bliver stærkt eroderet. Vi ender ude ved den meget smukke Carp Bay. På vej tilbage af "Helvedes vaskebræt" møder vi en bil som vores, bare med 11 gråhårede i. De må være køresyge!

Længere inde i parken finder vi Blue Stone Bay og et fyrtårn. Naturen er smuk, men vi har snart set ret meget af denne type sandstens-klippe-kyst.

I den franske by Bicheno finder vi kaffe i et pizzari. Trike udlejren hedder Le Frog og andre forretninger har helt umulige franske navne. Efter en kedelig pie og en god choko-karamel kage, kører vi ud til Douglas Absley National Park. På vejen passerer vi to farme: Foottrot Flats og Timbucktoo, så har vi fået placerer dem. Vi kører over et par bække, hvor vi standser for at se næbdyr. Der er ikke lige nogen hjemme, men naturen er spændende og smuk.

Ude i parken går vi en lille tur, og kommer op på et højt udkigspunkt. Langt neden under os løber en grøn flod. Det er ikke alger, men bjergsilikat, som de blå søer. Vi går ned til floden, men her er heller ikke nogen næbdyr.

Vi kommer forbi en hjortefarm. Har vist ikke lige nævnt det, men vi har set nogle stykker. Nogle med store kronhjorte, andre med lyse eller mørke då-/sika..?. hjorte! Har også passeret en emu-farm på Tasmanien. De ko- og fåre marker vi kører forbi er proppede. Selv på små marker går der flere hundrede får, angus eller hereford køer. Det ser næsten grotesk ud, så tæt de går, men der er massere af græs.

Vi svinger ind i landet, for at komme gennem Elephant Pass. Her ligger nemlig Elephant Pancake Barn, hvor de serverer pandekager, både som hovedretter og desserter.

Vejen der der lidt for sig selv. Snoet bjergvej på ti kilometer, hvor de anbefaler maks. 25 kilometer i timen, og det virker fornuftigt. Man rådes til at dytte før nogle af de skarpe sving, man kan ikke se rundt om dem.

Vi får en Chicken Mexicana og en Chicken Cashew Nut Aprikot. Til dessert får vi Banana Rom og Banana Walnut Maple samt en kande te og en kande kaffe. 250 kroner, men så er vi også dårlig-mætte!

Stedet minder utroligt meget om Malerklemmen ude i Dynnet. Her kan man kun få pandekager, og der kommer der en masse motorcyklister om søndagen.

Det begynder at regne lidt, og horisonten bliver sort. Senere kører vi i regn og sol, mens horisonten er sort 300 grader om os. En fantastisk regnbue dukker op lige bag os, mens vi står og glor ned i en lille flod.

Vi kommer forbi Cornwall, og drejer ud af en lille grusvej i Fingal, for at komme til Evercreech Forrest Reserve. Her står den højest hvide eukalyptus, som er 89 meter høj.

Vejen bliver hurtigt til en lille grusvej, med græs mellem sporene. For enden kommer vi til en pænt stor plads, hvor der er et stort bygning uden gavl, men med en hyggelig bålplads med brænde.

Regnvejret og aftnen gør, det næster er mørkt, da vi endelig når parkeringspladsen. Der er kun fem minutters gang til The Four White Knights. Turen går gennem regnskov med enorme bregnetræer. Hidtil har jeg kun set dem med 25 centimeter tykke stammer, her er de over 60 centimeter. Det er temmelig mørkt nede under den tætte vegetation, men vi finder de store træer. Det største er fire meter i diameter, og ser umiddelbart ud til at trives fint. En planche lokker med, man kan følge stien i et loop i 15 minutter, og se træerne fra oven.

Vi følger den flotte ganbro en lille halv kilometer, og så går det over en lang bro, der er lavet af én stamme. Det bliver til en grussti, som stejlt går op af bjergsiden. Det er nu så mørkt, af vi næsten ikke kan følge stien, på trods af vi er ude af den tætte vegetation. Det bliver ikke til meget med at se træerne fra oven, men vi hører en del dyr i ti-kilos klassen.

Det er helt mørkt, da vi kommer tilbage til bilen. Jeg vil blive her for i nat, men Rikke mener ikke man må campere. Jeg kan ikke se et direkte forbud, men det ender med vi kører 21 kilometer til Griffin.

På vejen ser vi en kvasthalet -øh... hopper og nogle små kangaruer og possmer.

Vi krydser en flod, og der skulle egentlig være seks kilometer mere til campingpladsen, men der holder to store campere lige ved broen, og vi lister ind ved siden af. Rikke insisterer på, vi tager lygten, og ser efter næbdyr. Jeg gider ikke rigtigt, floden er rigtig, men her er lidt for trafikeret, og man kan se lys fra en nærliggende landsby. Heldigvis er Rikke stædig, og efter at have lyst lidt, spotter vi kalorius. Den svømmer mod den stærke strøm på 20-25 centimeters vand. Vi betragter den længe, til den driver under broen, og uden for synsvidde.

Endnu en perfekt dag, hvor vi oplever mere, end vi havde håbet på. I morgen skal vi vi se Ben Nevis (sidst jeg så det, var det det højeste bjerg i Skotland), som er 1367 meter højt. Et par af de andre tinder er godt 1500 meter høje. Her er vandfald, regnskov OG NÆBDYR!

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]