[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

1/3. TASMANIA MUSEUM & ART GALLERY.    

Selv om det bliver temmelig koldt, klarer vi den uden at fryse helt til is. Solen står op og varmer, men vinden er bidende kold.

Bilen har lidt svært ved at holde sig i gang. Den har nok fået for meget fugt at aftenens indendørs mad tilberedning. Her til morgen var ruder, rat og stort set alt andet drivende vådt. Vi kunne sætte den ned på et værksted, de vil nok få tid til at se på den i næste uge, og så er der måske ingen problemer. Jeg er kynisk nok til at mistænke dem for alligevel at skifte nogle stumper. Roder selv lidt med alle forbindelserne, og det hjælper sammen med varmen og luften.

Vi kører ned til en stor parkeringsplads, hvorfra vi har let adgang til centrum. Først i banken efter lidt midler, så på café, lede efter en varmeblæser, derefter på Tasmania Museum & Art Gallery. Der er en pragtfuld raritets samling: En gnu, guldaldermalerier, nogle hvalknogler, mineraler, en Tasmansk tiger, der er blevet udstoppet af alt andet end en konseravator. Flere lokale dyr, nogle antikviteter, moderne fotografier, en stor jerngryde til at smelte hvalrostalg i, skind af possumer og djævle man kan klappe. Så er der nogle montre med slanger, alle slanger på Tasmanien er giftige. Ved siden af er nogle store insekter og spindlere. Lidt af en afdeling er om geologi, lidt af en anden fire store udstoppede katte (streg under -"stoppede", det er nok den samme møbelpolster der har haft fat i dem). Så er der nogle afstøbninger af amerikanske tyranosauruser og en mindre øgle samt nogle blade. Store plancher og gammel fotos af den tidlige bosættelse, et andet sted lidt abo'kunst. Så er der modeller af tidlige kæmpe vombatter, djævle og kangaruer samt en pungleopard. Ganske fornøjelig samling, man når ikke at blive træt af noget. Det er nok noget af det nærmeste man kommer Kong Christian d 5.s Indianermuseum.

Vi går ud i den varme sol (og den pisse kolde vind), og finder havnen. Her er en stor fiskehavn, en marina, en industrihavn og en turisthavn med flydende boder. De har alt fra rå til færdige retter, spis her/tag med hjem.

På vej tilbage for at flytte bilen, køber vi to sandwich, som vi tager med i Royal Botanical Garden. Rigtig flot park, med palme, bregne, japansk, jasmin, citrus, grønsags, pedagonie, lokal, udenlandsk og hvad ved jeg -afdelinger. Der er også et lille succulenthus (de har kun én af dem vi har), og nogle væksthuse med rigtigt mange flotte blomster.

Her er massere af vandløb, søer og vandhuller. Vilde fugle, så som hvide kakkaduer, rosellaer og småfugler i hobetal. En gammel mur går tværs gennem parken, og giver en fantastisk baggrund for træer og klatre planter. Alting har en ende, og vi skal hjem og vaske.

Mens Rikke vasker tøj, skiller jeg bilen ad. Finder lidt flere huller, hvor støv og mudder er strømmet op. Rikke har påstået, her lugtede af diesel, men de to jerrycans ér tætte. Vi skulle for øvrigt have tømt dem, og fyldt dem med vand, da vi skulle over med færgen. Sådan er der så meget!

Vi får samlet bilen igen, og kører så ned og handler. Tilbage for at lave mad, mens jeg skriver dagbog. Solen går ned, og det bliver koldt. Mad og aftenhygge bliver inden i bilen. Foran vores bil sidder en latterfugl. Det er en kæmpe isfugl som lyder som en tegnefilms abe, der kører helt af skinnerne. Den klapper heldigvis i, da det bliver helt mørkt.

I morgen skal vi se resten af byen, og så lidt ud på landet - tror jeg nok.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]