[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

18/2. COBER PEDY

Computeren vækker os blidt klokken otte, så jeg kan nå at vaske tøj, og prøve at finde ud af, hvorfor blæseren altid blæser varm luft. Imens bader og laver Rikke morgenmad, og jeg støtter Cadney Homestead ved at købe to krus kaffe.

Tøjet er tørt, da vi er klar til at køre. Det føles allerede, som om vi lever i en mega føntørrer.

I går kørte vi 555 kilometrer, og i dag er der 600 til Port Augusta. Vi stopper efter 200, og får en kop kaffe i Cober Pedy. Sender dagbogen fra i går, og får nogle nye mails, blandt andet fra Jesper. Han skriver, hans slide-show-internet program er færdigt, og han har lagt vores fotos ud.

Programmet er virkeligt fedt. Jeg kan vælge, hvilke fotos I skal se, og når jeg lige får tid, kan jeg lave titler og historie til hvert foto. Virkeligt fikst.

Vi kører et par hundrede kilometer til, og krydser Dog Fence't. Det er bare et halvanden meter højt stormasket hønsenet, men temmelig langt.

Rikke ser noget hun tror er røg, men da vi kommer nærmere, kan vi se en stor hvirvelvind/lille tornado.

Ny kaffe/mad/diesel pause i Marla, og så længere sydpå. En flok nympher krydser vejen, nogle rovfugle piller lidt i nogle kengaruådsler, ellers sker der ikke meget. Der dukker får op på markerne, de første på 3000 kilometer.

Må bremse for en liderlig vædder, og en anden gang for en forvirret teenager kangaru. En lille flok fugle flyver forbi, det ligner conyrre (lever de her?).

Da vi er ti kilometer fra Port Augusta, går solen ned. Skyggerne er lange, meget lange. Vejen er halvt oplyst, den anden halvdel er i skygge - af vejen. Vejens krumning skygger simpelthen!

Vi kører direkte til en campingplads, mens det stadigt er lyst. 75 for en nat, og så er der ikke engang guldvandhaner! Ind mod centrum, og ud til KFC, igen. Det er anden gang vi spiser her, men Rikke er begejstret, så hvad?

I morgen er planen, at finde ophuggeren, får et få et par smådele til bilen, inde en fotoforretning, der vil undvære nogle filmdåser til Rikkes sandsamling, og så køre ned til Adelaide (300 kilometer).

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]