[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

15/2. GRÆSHOPPER

Vågner temmelig klistrede, da solen begynder at bage på bilen. Jeg får skrevet og afsendt gårsdagens dagbog, mens Rikke nyder et svalt brusebad. Morgenmad, og så skriver Rikke postkort mens jeg bader. Det vælter rundt med små græshopper, hvor er fuglene, når man skal bruge dem? På vej ud af pladsen betaler vi for en nat til.

Direkte ind til terrariet, hvor en fyr nu anbefaler os, at komme tilbage om en time, når der er "tage ud og røre ved-show". Han siger, det kun tager tre til fem minutter at se resten (af statens største samling af krybdyr?!). Så kan de rende os!

Ind til centrum, for at bytte Rikkes nye bukser, hvor shorts'ne var for lange, når hun lynede benene af. Finder nogle kortere shorts, og så skulle hun måske have en matchende skjorte? Her inde vælter græshopperne også rundt. Der sidder 15 per meter i en smal træinduskarm, men de generer egentlig ikke nogen. En sjælden gang flyver de ind i en, ellers er de der bare.

Det er for sent (og måske varmt) til at tage ud i naturen, så vi tager en slapper i byens caféer og shoppe. Vi finder biblioteket, så jeg kan se, hvordan vi fortsat kan få SMS statuser, samt se, om min telefonregning er ved at løbe løbsk. Det første er meget enkelt, men regningen kan man ikke se, da de laver EDB-omlægning.

Lidt mere rundt i byen, for at finde aftensmad med mere. Pudsigt nok ender vi flere gange på små hyggelige caféer, hvor de sælger lækre små retter.

Forbi en tank på vej hjem, for at få dele til en "bordlampe". Jeg vil bruge nummerpladelyset, til at lyse bordet op.

Når jeg nu har værktøjet fremme, hæver jeg rattet, så mit sæde kan hæves, uden jeg får lårene i klemme. Rikke lærer at checke olie og vand.

Vi får nye naboer; et australsk/østrigsk par, som kan fortælle en masse spændende. Hun har abo'venner hjemme i Vest Australien, men er modvilligt blevet racistisk af at møde andre abo'er rundt om i Australien. De har blandt andet fået stjålet en køleboks med mad, da de var ude i en af de kløfter, vi skal/skulle se i morgen.

De skal hente deres bil på værkstedet (fået skiftet en fjeder), og vi hopper en tur i pladsens pool. Kors, hvor var det lækkert! Solen forsvinder bag skyerne, og det er knapt så varmt. Rikke laver kaffe, mens jeg pusler lidt mere med bilen. Blandt andet et moskitonet til bagdøren, så vi kan lade den stå åben, uden Rikke bliver ædt. Hun fik 16 mega-stik i nat.

Så er der dømt camping hygge bag bilen. Rikke begynder på aftensmaden, der blandt andet omfatter limefrugter fra træet ved siden af vores plads.

Der kommer mørke skyer, måske var det ikke en joke, da der stod regnvejr på menukortet i går aftes. Vi når at nyde maden, før det begynder at dryppe. Hurtig opvask og oprydning mens Rikke vasker tøj. Så sætter vi os ind i førerkabinen for at spille kort og bælle appelsin-champange. Den var ikke dyr, men pengene værd. Det drypper stadigt en anelse ved ni-tiden, og temperaturen er helt nede på 28oC.

Rikke begynder at læse om Tasmanien, mens jeg skriver, og tager bad. I morgen må vi hellere tage ud i naturen, før vi gror fast (og så eventuelt komme tilbage og sove her).

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]