[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

1/2. NED TIL SPIDSEN AF EYRE HALVØEN

 En kold morgen, hvor vi spiser inde. Natten var ikke kold, men det blæste op til morgen. Heldigvis kommer solen, så det bliver en dejlig dag.

Ud på vejen, og ned mod Port Lincon. En gruppe huler hedder Talia, og vi ser den spændende Woolshed. Vægene består af sandsten med flotte farve aftegninger. Loftet er det nederste af et gammelt koralrev. I ujævnhederne sidder flagermus og svalereder. På gulvet ser jeg en lille mus pile væk. Når man ser ud af hulen, mod havet, ligner det fuldstændigt et dødningehoved.

Vi ser også Tub, som er er lignende hule, hvor loftet er styrtet ned, så nu er der et 15 meter dybt hul, som er 40 meter i diameter. Indgangen er intakt, som en naturlig bro.

Længere nede kører vi ud på limstensklipperne og ser ned på en perfekt, meget flad strand. Vinden er på, så vi nøjes med at betragte mågerne og skarverne, som sidder og slapper af på stranden. De relativt små bølger når meget langt op på det flade sand, og forsvinder så nærmest i sandet.

Ude på strandvejen ser vi en bonde drive en flok får langs vejen. Han bruger en firehjulet motorcykel. (jeg filosoferer over, hvorfor det er en motorcykel og ikke en bil? Løsning: Når man skifter gear med hånden, og betjener koblingen med foden, er det en bil. Er det modsatte tilfældet, er det en motorcykel. Og så er der det med styr/rat selvfølgelig).

Siden West Australien har vi kørt temmelig tæt på havet. Meget af tiden har vi set de store sanddyner, men andre gange har vi kørt mellem to rækker træer, som står langs vejen, og tager udsynet. Alle asfaltveje vi kører på, har et pænt grusnødspor. Har endnu ikke set én eneste holde i det.

Vi når det første by-agtige: Elliston, som har 110 indbyggere. Bageren har en disk på to meter og seks til otte ansatte. Det er vist også byens centrum. Alle hilser på gaden, uanset om man kører eller går.

Vi går over til posthuset, for at se, om vi kan hæve penge. Det kunne vi egentlig godt, hvis linien til banken havde virket. Ærgerlig-ærgerlig, ingen arme; ingen kage! Nå, vi har heldigvis rigeligt i de hemmelige gemmer.

Vi finder det offentlige toilet, som ligger på en flot græsplæne ved havnen. Jeg vasker vores tøj, så mangler vi bare os selv. Der er små 200 kilometer til Port Lincon, så det må vente.

På vejen ser vi et par flotte udsigter over havet fra klipperne. Landskabet består af klippefyldte marker med græs. Ligner meget Grækenland: Afsvedet græs, hvide limsten og krogede træer, der ligner oliven. Her mangler bare de hvide huse med blå vinduer og døre.

Gradvist ændrer det sig til et lidt mere frugtbart landskab med kornmarker og pinjetræer. Pludselig vrimler det med en ny slags græstræer. Tættere og tykkere, med lanceformede blomsterstande.

Et par små sumpe dukker op, i dem går nogle kæmpe store grå gæs. De har ingen tegninger, hovedet er bare lidt lysere. Fårene bliver afløst af køer, og så er vi i Port Lincon.

Tanker (billigt: 83,9) og spørger efter et bad. Næ, prøv en campingplads. Hvad med svømmehal? Jow da, her er et kort. Har en time til de lukker. Rikke vil svømme, jeg skal bare have et brusebad. Der er ikke en sjæl i omklædningsrummet da jeg kommer, så jeg går nøgen ud i det åbne brus. De andre mænd der kommer, beholder deres badebukser på. Føler mig lidt nøgen for deres blikke!

Rikke plasker lystigt den ene bane efter den anden. Jeg syntes svømmehals vand er for ulækkert, særlig her, hvor de ikke tager bad før de hopper i. Rikke kan ikke gå med tøj, som andre har haft på, selv om det er kogevasket. Sådan er vi jo så forskellige.

Så er det tid til frokost, øh hov, aftensmad.

God italiensk restaurant, hvor Rikke får blomkålssuppe, tilsmagt med blåskimmelost efterfulgt af Lincon muslinger dampet i hvidvin og vendt i reduceret fløde og grønt. Jeg nyder kylling zingara, som er tomater, oliven, kapers, ansjoser, hvidløg og almindelige løg som er sauteret i olivenolie og maskeret over kyllingen. Hertil råstegte kartoffelbåde. Denne lækre menu bliver fulgt på vej af en banan-karamel-ostekage med café latte.

Vi sidder nede ved esplanaden, hvor kakkaduer flyver forbi, i stedet for måger. Det begynder at blive mørkt, men vi når en lille gåtur i byen. Skal lige finde en Internet café, så jeg kan checke kurser, og se hvordan Jesper har lagt vores fotos på nettet.

Traver esplanaden og parallelle gader tyndt. Spørger en ung fyr i en drive-thru sprut shop. Han ved det ikke. Tager bilen for at udvide søgeområdet. Det hjælper heller ikke. Rikke går ind og spørger på politistationen. Der er ikke nogen. I Laos skulle byerne virkelig være små, for der ikke var. Her bor 13.000 mennesker, der er en stor havn, og noget der ligner en rigtig by - men intet Internet?!

Betjenten Rikke snakkede med var i øvrigt gift med en pige fra Holstebro. Kaptajnen på katamaranen vi var ude med i Monkey Mia var gift med èn fra Viborg. Man burde overveje et eksportforbud!

Vi tænke på at sove nede på esplanaden, men adskillige tusinde rosa kakkaduer kom først. De overnatter i de store grantræer, der stå langs vandkanten, og de støjer!

Vi finder et (forhåbentligt) stille sted at overnatte, og kryber tidligt i posen. I morgen har forretningerne åbent fra 9.00 til 11.30 og svømmehallen 9.00-11.00. Og så er alt lukket! Med lidt held kan vi stadig nyde nogle scenic drives og view points. Søndag har biblioteket åbent igen, og vi kan måske komme på nettet. Mandag kan vi (hvis vi bliver her så længe) tage ned i vores bank, og drive dem til vanvid.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]