[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

30/1. COSTAL WEST

Bliver vækket af enorme rosa kakkadue flokke, der kommer for at drikke af den store vandtanken, som står midt på pladsen.

Kører på en temmelig åben steppe, med spredte buske og massere af gult græs. Morgenkaffe i Caiguna, som vi hurtigt forlader, da der kommer en flok danskere, i alle aldre, ind.

En stor tavle i vejsiden oplyser, at nu er vi i Costal West, og vi skal sætte uret 45 minutter frem. Her er temmelig ødet, så alle vi møder hilser, selv de store road trains. Der er lige én der ikke hilser; en buschauffør, han føler sig nok ikke så alene som andre.

Der ligger rigtigt mange dræbte kangaruer i vejsiden, og nogle store ørne og krager sidder og hakker i dem. Vi ser 17 ørne, de syv er selv blevet road kills. Vi ser 2-300 krager, der er én, som blev på vejen.

De trailere, som hænger bag 4WD'ere og personbiler har samme størrelse dæk som trækvognen. Her er ikke plads til latterlig små trillebørs-agtige Branderup dæk.

Der vises af til et udsigtspunkt, midt på den flade slette. Jeg undres, og kører forbi. Det var en fejl, vejen forsvinder ned af en 150 meter dyb skrant, og pludselig er vi i lavlandet. Så vi kørte altså på udkigs-platoet.

Nede i lavlandet er der en næsten tæt skov af eukalyptustræer med mere.

Efter omkring 100 kilometer kører vi op igen, så krydser vi grænsen til South Australia. Har hørt om meget striks kontrol, på grund af diverse dyre- og plants sydomme, men vi suser i gennem med 60. Uret sættes frem med yderligere 45 minutter.

Her advares ikke længere mod emuer, men der i mod mod vombater, og stadig kangaruer og dromedarer.

Skraldespandene er ikke længere gule, men grå. Der ligger ikke et eneste kangaru ådsel i rabatten, og kun meget lidt skrald.

Her i højlandet er jorden dækket med flotte, blomstrende, tætte, pudeagtige buske. Vejret er ikke blevet bedre af, vi krydsede grænsen. Det er stadig let overskyet, og temperaturen er i underkanten af det behagelige. Stærk kontrast til i går, hvor den har noget i overkanten.

Vi kører langs Australiens sydkyst, og man fornemmer virkelig: Her ender Australien! Helt fladt buskland, og så en 100 meter lodret skrant ned til bølgerne. Nogle steder er Nullarbor sletten et 300 meter dybt historisk koralrev. Der er nogle store huler langs kysten, men vi lader dem være.

En stor tavle forkynder, at nu kommer vi til det træløse område. Dem syntes jeg vi har haft adskillige af, på op til 50 kilometer af gangen, men nu er det alvor. De højeste buske er under en halv meter.

Vi kører til det bliver mørkt, og finder et hyggeligt road house. Rikke bestiller mad; kød med pebersovs, og den er stærk! En enlig ung dingo strejfer sky rundt udenfor, den første jeg har set. Uret får endnu en time frem, det er til at få jetlag af.

Vi hilser på et par, som vi var ude at sejle med oppe ved Monkey Mia. Senere så vi dem ved Wave Rock. Det er et lille land!

Sidder og regner lidt på diesel-økonomien; med de gamle dæk kørte vi 8,4-9,4. Nu kører vi 6,7-7,2. Jeg trøster mig med, at vi så må stå tilsvarende godt fast. (-og ja, de har samme størrelse som de gamle, triptælleren er stadig helt præcis).

Vi smider 5'ere i automaten, og får et bad, før vi kører ud til den næste rasteplads for at sove. Vi har rullet omkring 550 kilometer i dag, og det må være nok. Der er kun omkring 300 kilometer til det næste, der minder om en by.

Finder hurtigt en rasteplads, men det blæser ret meget, så det ville være rart med nogle træer. De er vel 500 kilometer til det nærmeste, bare nogen lunde træ.

 

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]