[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

29/1. IND I NULLABOR ØRKENEN

Vi kører ind til Esperance, for at få lappet dækket. Spørger først, hvad det koster; 45 kroner med afbalancering. Spørger også for nysgerrighedens skyld, hvad fire nye dæk koster. Vi får trods alt brug for dem på et tidspunkt. De koster 4200 kroner. Tænke-tænke, skidt; smid dem på. Bridgestone Dueler A/T 265/75-16. Temmelig lækre allround dæk.

Ind til centrum, for at få købt mad og et gardin, så vi kan sove længe. Har før hængt flisjakkerne eller badehåndklæder op, men vi skal jo bruge det en del, så en nemmere løsning er godt. Finder nogle rester, og får den søde dame til at sy.

Så gælder det plastikkortene i Norseman, 200 kilometer nordpå. Håndgassen bliver sat på 80, og så er vi der på to en halv time. Finder posthuset, og venter en evighed. Hold da fast, hvor er vi på landet. TV reklamerne er for kornsiloer! Endelig vores tur; jow, der er ét brev til os. Fra postvæsenet! Vi kunne selvfølgelig betale 35 kroner til for en ny flytning, men dér sætter jeg grænsen.

Over på tanken, 88,8 cents literen. Så er vi klar til den store ørkenkrydsning på 2000 kilometer. Første stop er Newmann Rocks, som kommer efter 150 kilometer. Stort fladt klippe plateau, med en lille sø. I søen er der massere af liv; ud over forskellige vandplanter er der mange forskellige insekter, og mindst to slags haletudser. Den ene slags er to-krone store.

Så stopper vi for at lave aftensmad i de sidste solstråler. Pladsen er lavet af runde kugler, op til fire centimeter i diameter. Når man flækker dem, ligner de forvandlings bolcher, med op til 30 kulørte lag.

Næste stop er Balladonia, som bare er et roadhouse. Her koster dieselen 1,16, godt 25% mere! Brusebadet er tidsbegrænset, da vandet kommer med tankvogn fra Norseman.

Så er det lige ud af landevejen til Caiguna, i bogstaveligste forstand. Verdens længste helt lige stykke vej på 90 miles/146,6 kilometer. Så kommer der et lille sving, og så lige de sidste 35 kilometer.

Det vrimler med wallabyer i vejsiden. De fleste er heldigvis levende, men der er også mange, der er blevet kørt over. Indtil nu, har det kun været skov og krat vi har kørt i, men det må ændre sig. Nullarbor er latin, og betyder: Ingen træer.

Månen dukker op, den er rigtig stor, men forsvinder desværre i skyer. Heden aftager, det har været en rigtig varm dag.

Vi standser en stor rasteplads lidt over ni, det har også været en lang tur. Vi har mødt 15 biler på 350 kilometer, her er god plads.

 

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]