[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

28/1. GREAT WHITE

 Sover længe, det er jo helligdag. Efter morgenmaden tager vi ned til Esperance's strand. Vandet er krystal klart, sandet perfekt, massere af plads, men vandet kunne også godt være lidt varmere. Nyder solen et par timer (og det var lidt forlænge), og tager så ind til byen, som er vågnet op.

Der er liv nede på strandpromenaden. Loppemarked, plastiksmykker, live musik, brand- politi- og veteranbiler samt nogle sjove gamle maskiner. Nogle damplokomotiver i målestoksforhold 1:10 kører børn rundt, de voksne er mere til kolde øl og hotdogs.

Vi spørger på turist kontoret, hvor man kan købe et bad. I svømmehallen, kaldet Bay Of Isles Leisure Center. Lækkert sted, hvor man kan købe kaffe og grill mad, og sidde ved poolkanten.

Jeg bestiller et stort krus hvid kaffe, og får selvfølgelig: A great white! Lidt uvant: Sko og glas ved poolen, men ingen bad før man hopper i. Rikke svømmer nogle baner mens jeg læser.

Rigtigt godt rene, kører vi ud til kysten, for at nyde udsigten. Denne gang inde fra bilen, vi har fået rigeligt sol. Bliver nødt til at snuppe en nat til her, så vi kan få lappet hjulet i morgen. Skifter vandet på jerrycans'ne, så vi har frisk vand, til vi skal krydse Nullarbor ørkenen.

Jeg begynder at plotte næste stat: South Australia ind på kortet. Vi har haft meget glæde af det store, grove kort, til at fornemme afstande og indbyrdes beliggenhed. Det er svært på små individuelle kort, med forskellig målestoksforhold.

Aftensmaden får vi på en kinesisk restaurant, som er noget for sig selv. Tapetet, lamperne og billederne er som alle andre, men betjeningen er hvid! Rigtig lækker mad; Rikke får King Prawn Chop Suey, der bare har for mange rejer. Jeg får T-bone Steak, som kan tygges med øjenvipperne. Banana fries med is og kaffe, så er vi til at putte i posen, ude på vores rasteplads.

 

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]