[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

21/1 WALLY OF THE GIGANTS

 Morgenmad med kaffe og massere af smuk fuglesang. Så triller vi rundt om hjørnet (maks. 10 kilometer) er kommer til Wally of the Giants.

Før vi er kommet ind, bliver vi spurgt, om vi vil hjælpe med at bære kangaru-babyer ind? Klart vi vil! De sidder pænt bag i en varevogn, og finder sig i, at damen trækker en blød pose over dem.

Så får vi en i favnen hver. De ligger pænt på ryggen, og får lirket hovedet frit. Rikkes slikker hende på kinden, og hun ser lykkelig ud. Som forventet bliver det svært at få den lirket ud af hendes favn. Der er også et bur med et par quakka-unger (ligner mini kangaruer) og en possum-unge. Damen tager den ud af buret, og den piler op på hendes hoved.

Rikke har pludselig et helt andet forhold til den kangaru hale knogle, hun fandt i går. Den virker ikke mere som den perfekte souvenir; en levende hopper vil være bedre!

Tilbage gennem kasseapparatet igen, det er jo kun 30 kroner per snude. 600 meter gangbro, der fører os 40 meter op i luften blandt trækronerne. Det fascinerende er egentlig ikke trækronerne, men den enorme gangbro, der lige akkurat er rullestols bred, og så i frit spand over 100 meter af gangen.

Der er også en sti, der fører fra det ene kæmpe træ til det andet. Mange af dem er udhulet af ilden fra de utallige brande. Hullerne er store nok til, at mange mennesker, eller en bil, kan stå inden i.

Vi suser videre gennem skovene og kvægmarkerne. Her er det enten angus eller sortbroget kvæg. Der bliver også lavet vin ind i mellem, men hoveddelen er kornmarker.

Terrænet  er væsentligt mere kuperet, og ind i mellem stikker runde granitblokke op. Hidtil har det kun været limsten og gult eller rødt grus.

På en skovstrækning står der pludselig en emu, men inden jeg får vækket Rikke, standset bilen og fundet kameraet frem, er den forsvundet i krattet.

Vi når Denmark, som er opkaldt efter floden, som er opkaldt efter finderens ven. Det kan være han kom fra Danmark. Rigtig hyggelig lille flække med 3500 indbyggere. Bitte små specialforretninger, hvor ekspedienterne altid har tid til en sludder, også med os fremmede.

Der er massere af små anlæg med flotte blomster, små bassiner og bænke. De forretningsdrivende sidder og sluder foran deres små shoppe. Vi traver byen rundt, og tømmer den for postkort.

På vores tur videre ser vi det første vejarbejde, på deres ellers perfekte veje (vaskebrædderne undtaget). Der bliver planeret og vandet lystigt, og man hilser da pænt.

Lige uden for Denmark går en turistrute til Albany. En meget smal tosporet vej med en hastighedsbegrænsning på 110! En flot plakat viser ind til Parrot Jungle, og vi må hellere checke. Omkring 30 voliere med forskellige australske kakaduer og parakitter, samt nogle sydamerikanske araer. Pænt rent, men lidt friske grene i voliererne ville have pyntet.

Det er blevet varmt, og da vi ser skiltet til Cosy Beach, må vi der ned. Endnu en perfekt strand, bare lidt kold. Næste skilt vi ser, proklamerer, at nu er vi i Bornholm, som er tre huse og en brandstation.

Her bliver endnu frodigere, og der er vand i floderne. Store græsmarker er grønne, og skovene er tætte helt ned i bunden. Næste by er Albany, som er egnens største med 26.000 indbyggere. Her er to krydsende handelsgader, med de sædvanlige bitte små specialforretninger og caféer.

Vi når lige en tur op og ned af den ene, før de lukker. I et antikvariat finder vi Lonely Planet bogen over Queensland, og i en boghandel den næste to: Syd Australien og Tasmanien. Vi er de sidste kunder i en sandwichbar, der laver rigtigt lækre sandwich.

Vi finder det offentlige toilet (restaurenter har mange gange ikke et), og ser til vores store glæde, man også kan tage bad. Det må vi prøve senere.

Vi kører en lille aftentur rundt i den smukke del af byen, nede ved vandet. Slutter af oppe på toppen, hvor der er et smukt mindesmærke for de faldne i mellemøstkrigen 1914-16.

Vi sidder på toppen og skriver postkort og dagbog, de en af de søde pungrotter pusler forbi. Den vi ikke fotograferer, men forsvinder i krattet. Triller ned til byen for at bade, og så ud til en afsidesliggende parkeringsplads for at overnatte.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]