[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

15/1. GOD DAG AT BLIVE I SENGEN.

Mens vi spiser morgenmad i et af bbq-læskuerne, kommer der en slank knæler forbi. Der er også rigeligt med fluer til den, jeg begynder at forstå fidusen med korkpropperne i hatteskyggen.

Jeg går en tur i klitterne. Der bliver gjort meget for at reetablere klitter, så der er kun en smal grussti, man må gå af. Ude fra pynten ser jeg et par havoddere, der lejer i tangen. Et voldsomt stort skakternet firben soler sig foran bilen, og små artsfæller smutter væk foran mig.

Vandet bliver for fristende, og jeg låner Rikkes svømmebriller. Savner snorklen og specielt svømmefødderne, men får set de meget smukke tangplanter. Her er mange forskellige, både i størrelse og farve.

Et hurtigt brus, og vi suser af mod Yanchep National Park. Et lille svip på 300 kilometer, men Crystal Cave trækker (sidste gang måtte vi køre før rundvisningen, da vi skulle hente vores egen bil).

Bilen får lige 58 liter diesel (det gør den faktisk hver dag!). Den første tank har udsolgt, men den næste har heldigvis. De har også kassettebånd: Dean Martin, Frankie, Clif R, Pink Floyd (Dark side...), til Mariah Carrys nyeste. Vi køber Tina Turner og Shadows.

Hjemmefra læste jeg om, hvilke biler man kunne leje. "Holden" var nævnt mange gange, og jeg undrede mig. Nu ser jeg mange: Holden Record, vectra, corsa, kadet - nå, det er et andet navn for Opel!

Der er ind i mellem vejskilte, med alternative ruter, og vi tager en af de smukke veje. Store afhøstede marker, sederskove, græstræer, baksiaer, kløfter, sandklitter, blomster, får og køer. Nogle buske er helt dækkede med hvide snegle i flere lag, de venter på regn. Andre blomstrer; gule, røde og hvide.

Vi når parken lidt over tre. Betaler den obligatoriske 50'er, og spørger, om de ikke har rabat. Jow da: En måned for 110 kroner, et år for 250 kroner. Det kunne de sgu' da godt have sagt! Vi betaler 50, som vi får refunderet, når vi køber årskort i informationen. Det viser sig at være for stat til stat, så vi nøjes med et månedskort. Og så vil vi gerne ned og se hulen. Desværre, sidste tur afgik for lidt siden, kom igen i morgen.

Vi går over til restauranten for at trøstespise - den er også lukket - lige som alt andet. Det kunne hun godt have sagt i indgangen. Hvis jeg kigger ud i morgen (det er jo kun 100 kilometer) har jeg et koben med; jeg SKAL se hulen!!

Vi suser ned til Perth, hvor vi shopper lidt i et mall. Olie, bremsevæske, badehåndklæder til stranden, lidt mad og en plastikkurv til. Dyreforretningen har tre-fire kuld hundehvalpe, den ene mere bedårende end den anden. Et kuld katte, ti fisk, tre mus og nogle fugle.

Ind på vores gamle hostel, for at afhente hævekortene, han har bare ikke fået dem. Hvad nu, lille du? Jeg har prøvet at sende dagbog hjem den sidste uges tid. Når der endelig har været et mobilet, har jeg alligevel ikke kunnet komme på Internettet. Hvorfor? Hvad ved jeg?

Her nede i Perth har de haft hedebølge, mens vi har været væk. I aften er der stadig kvælende varmt, det er godt, vi skal syd på i morgen (hvis vi altså for hævekort og fikset bilen). Vi triller op til værkstedet og overnatter i bilen.

Der er en masse barerer omkring os, men den eneste, der går i vores sidegade, er en to meter høj rødhåret, kæmpebarmet drag.

16/1. ENDNU EN DAG SPILDT I PERTH.

Vi vågner foran bilforhandleren, finder et toilet hos vaskeriet og spiser morgenmad i bilen. Medarbejderne kommer dryssende, bare ikke vores mand.

Endelig, halv ti, kommer han slentrende. Låsen i bagdøren kan han ikke lige fikse, kom igen senere. Bolte til sidespejlene, skal han nok finde til senere. Kilometertælleren kan der komme en fyr og se på - en af dagene. OK, han kan komme klokken 16. Varmeapparatet kan få noget WD40, når vi kommer igen. Bagdøren utæt, det ser vi på når vi laver låsen. Forlygterne, nå - det var da godt du kunne lave dem, de er nok uoriginale. Vi ses klokken 16.

Ned til hostlet for at hente vores kreditkort. Surprise, de er ikke kommet. Ned til banken, parkeringsplads? Ender i et parkeringshus, hvor de siger der er 2.10 til loftet. Der er lidt lavere på nogle af pladserne. Mirakuløst holder vi centimeter fra den lave del af loftet. Jeg savner i den grad servostyring på disse trange pladser. Det hjælper ikke, at vi har rigtigt brede sanddæk på!

Stærkt svedende kommer vi ned i banken. Nu tager det lige pludselig ikke 5-6 dage, det tager 7-8 arbejdsdage. Jeg føler mig fristet til at spørge, om de vil anbefale os at bytte bilen for en lejlighed i Perth!

Vi finder en bikini til Rikke (den har været vattet ovenpå et pilleglas i et tidligere liv). Lidt film til mig, myggenet til bilen, og så skal vi ud til motorkontoret og omregistrere vores bil. Det går meget godt, vi betaler godt 1000 kroner i stempelafgift og så er der lige "vægtafgiften". Den har vi betalt forhandleren 1000 kroner for, men det har de ikke fået. Vi skal faktisk af med 1200 kroner. Smil, og betal!

Ud til hostlet for at købe et bad, sende og modtage mails (det virker sgu nu), og så ud for at få lavet bilen. Han har ikke kunnet få lavet låsen, og den nye kommer først i morgen ved middagstid. De andre ting kan vi kigge på i morgen. "Vægtafgiften" får vi også refunderet i morgen. Om jeg er bange for at blive snydt af en smart brugtvognsforhandler - tjow....

Vi får sat vores myggenet op. Det går egentlig ret let, og det sidder godt. Det må helt sikkert falde af! Gør lidt rent i bilen, der er en del støv fra grusvejene.

Så går vi over på den nærmeste café, og får nachos og kaffe. Alle steder vi har været, har de mini sukkerposer eller -rør, svarende til én lille teskefuld. Pinligt at sidde og smide fire i et krus kaffe.

Jeg syntes, at vi det sidste stykke tid enten har haft meget travlt, eller også skulle vente længe. Lige nu skal vi have tiden til at gå de næste 18 timer. Der er ikke rigtigt mere spændende at se i Perth, og forretningerne er næsten lukket.

Så triller vi en lille tur ud til botanisk have for at se solnedgangen. Der er udendørsbiograf (film med hundereder af stjerner), i aften viser de Beaty beast, ikke lige os. Der er nye film hver aften, mange gode, men dette skulle gerne være vores sidste aften i Perth!

Vores brugtvognsforhandler har arrangeret, at vi kan holde på parkeringspladsen bag et hotel. Stille og roligt. Klokken er otte, så vi har stadig 15-16 timer, til vi kan komme videre, og stort set intet at lave i dem.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]