[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

7/1. PERTH. 

 Vi laver selv noget morgenmad, og tager så cat'en ned til centrum, og finder den største bank. Går ind, og siger, vi gerne vil åbne en konto. Lidt spændende, fordi ambassaden sagde man ikke kunne. Smilende mand ved skranken: Den klarer vi. Fem minutter senere er vi ude på gaden igen, med et midlertidig hævekort. Det rigtige bliver sendt til vores hostel inden for en uge, så vi kan hæve i alle ATMer, posthuse og bankafdelinger i hele Australien. Vi får 4% og gebyre - hvad er det?

Cat'en videre til motorkontoret. Går fint, til vi afslører, vi kun har turistvisum. Loven blev lavet om for et år siden, så nu kan Rikke ikke tage kort. ØV!

Vi traver to-tre kilometer i 32oC solskin, og kommer til Backpackers Int. Auto Traders. Ser på et rugbrød og to Toyotaer, der er bygget om til campere. De koster omkring 20.000 + 1000 i registrering og forsikring. Og så står der en Toyota Land Cruiser FJ45 troopy fra først i 80'erne til 40.000 kroner. Rigtig flot indvendigt med helt rent lastrum på 2.10×1.60. Dieselmotoren ser pæn ud, 229.000 km, og så er den blevet lakeret rigtigt pænt for nylig. Den tager vi sgu'. Den ryger en tur på værksted, for olie, rem og filterskifte, og så har vi den om et par dage, samtidig med vi gerne skulle have pengene.

Vi giver et depositum på 2.500 kroner, og låner en gammel personbil det næste par dage. Snakker lidt med de to gamle bilsælgere, efter vi har købt. De kuldkaster fuldstændigt vores ide, om at køre en løkke nord på nu. Det er regntid, og vores timing vil passe bedre hele vejen rundt, hvis vi kører syd, og så øst langs kysten nu.

Så kører vi ud til et kæmpe mall, for at få frokost, og købe luftmadras, gasblus, jerrycans, vanddunk, brusebad, kølespand, bestik, lagen, klapstole, gryder og andet camping grej. Der røg lige 2000 kroner mere.

Hjemmelavet mad, og planering af i morgen; sydøst på til et stort terrarium, og så nordvest på til et stort akvarium. Når vi nu har kortene fremme, kan vi endnu engang fundere over, hvilken vej vi kører rundt.

Vi bliver forstyrret af en fire centimeter stor kakkelak. Rikke virker ikke nær så fascineret som jeg. Der sværmer også nogle myg rundt.

8/1. PERTH. 

 Der var syv myg i værelset i nat. Som sædvanligt har Rikke fået alle stikkene - some girls have all the fun!

Vi går ned til hjørnet, hvor der ligger en god italiensk restaurant, som serverer egg benedict og egg villa - dyrt og godt. Så tager vi vores låne øse, og kører tværs gennem centrum. Op nordpå af High Way 2, og ud til kysten, hvor Western Australia Aquarium ligger.

Få, men ualmindelig smukke saltvandsakvarier, med masserer af farverigefisk og koraler. Midt i bygningen er en kæmpe tank, med undervands tunnel på 98 meter.

Det er i øvrigt en åndsvag bil vi har lånt. Rat, bakspejl, afviser, gearstang og nøgle sidder i den forkerte side. Har startet viskerne adskillige gange, når jeg ville vise af, ellers går det meget godt.

Tilbage gennem Perth, og ud sydøst af 30'eren mod Armadale, hvor der skulle være et stort terrarium. På vejen ser vi et stort campingcenter. Her køber vi spade, gasbrænder, opbevaringskasser, en vanddunk til, stor lygte, brandslukker og lidt andre nødvendigheder til bilen; en tudse til. Det kunne snart være rart at få den, så vi kunne opleve noget, og den kunne tjene sig ind igen.

Vi passerer de første kanguroskilte, og et par roadtrains brøler forbi. Seks aksler på den bagerste trailer, tre i alt. Store vider med totalt afsvedet vegetation. Små byer med malls, store villakvarterer og flere afsvedne vider.

Terrariet er en skuffelse. Typisk privatejet, lidt nusset og forsømt, og mange on-going projekter. Kan ikke vinde hver gang, tilbage mod Perth.

Standser ved et par af de store malls, for at købe dåse- og pulvermad samt andet, der kan bruges ude i bushen.

Vel hjemme laver jeg lige et budget for den første uge: Jeg har brugt 8407,29 kroner, og Rikke er tæt der på. Det ville egentlig være meget rimeligt - HVIS VI HAVDE BETALT BILEN!

Vi fejer vores toårs dag med at spise på en rigtig lækker thailandsk restaurant. Resten af aftenen går med at pakke og planlægge.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]