[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

6/1. PERTH. 

 Efter ni timers dødlignende søvn, er jeg frisk. Det er søndag, så vi skal se botanisk have og zoo. Vi går langs busruten, der skulle køre ud til Kings Park-Botanical Garden.

Mange cafeer, hvor vi kunne have købt morgenmad er søndagslukket, men vi finder én, der har æg, toast, baked beens og pølse med kaffe til 25 kroner. Til min overraskelse er det en kæmpe portion, som smager godt.

Vi går videre af bussens rute, og efter et par kilometer er vi ved parken. Dejligt med lidt natur, men det er ikke lige hvad jeg havde håbet på. Der er ikke nogle væksthuse, men derimod forskellige australske træer: Græstræ, boab, eucalyptus og nogle forskelligt flot blomstrende nogle. Græsplænerne er fantastiske. De ser ikke ud, som om de lige er blevet slået, men de er kun halvanden centimeter høje og tætte som et gulvtæppe.

Det vælter rundt med fugle: Latterfugl, lorie, sort/hvid og spættet stær, sort vipstjert, krager der lyder som påfugle og nogle andre stære.

Månen er stadig oppe. I Hong Kong lå den helt ned som et U, her er det lige modsat.

De er lange alleer med store eucalyptys træer. Foran hvert er en støbejerns plade med oplysning om en soldats fødsels og døds år, dødsårsag og hvem der har plantet eller sponsoreret træet. Virkeligt smukt!

Vi spørger i informationen om, hvordan man kommer til zoo. Gå ud af parken, tag en bus til William St. gå ned til Swan Bells (meget flot glas klokketårn), og tag jetty'en. Det er en færge, som ligner en moderne, overdækket udgave af kanalrundfarten i København.

Det gør vi, og kommer til en ualmindelig flot zoo. Specielt deres terrarium og afrikanske savanne er flotte. Der er ikke vildt mange forskellige dyr, men dem der er, har rigtigt gode forhold.

Der er en stor afdeling med australske dyr, en anden med asiatiske og en fugle afdeling. Solen bager, og jeg må modvilligt overtage Rikkes nye hat, for at begrænse forbrændingerne i pande og nakke.

Da vi har været det meste rundt, benene smerter og der ikke er flere plastre til Rikkes fødder, tager vi jetty'en tilbage. Den blå cat (gratis bus) holder ved kajen, og sætter os af foran hostlet.

Vi betaler for et par dage til, og spørger, om han ved noget om kørekort. Han har lige taget, så Rikke kan låne hans bog. Når hun har læst den gå hun ned til kontoret (ti minutters gang herfra) og tager den gratis teoriprøve. Så sætter vi et L på bilen, og det kan vi køre med i et år. Hvis hun vil op til køreprøven koster det 250 kroner.

Den tid den glæde, lige nu drejer det sig om mad. For at spare lidt på pengene og ikke mindst kalorierne, vil vi købe ind til morgenmad og frokost. Vi finder et par små supermarkeder, og på vej hjem; en overfyldt vietnamesisk restaurant.

Taget i betragtning, af de restauranter vi ellers er gået forbi i aften har været næsten tomme, må denne være særdeles god. Og ja; det er den!

Tilbage på hostlet får Rikke teoriborgen, og så bliver der læst. Jeg slår tilfældigt op på; hvad learnes ikke må: køre alene, over 72 km/t, på motorvej, i Kings Park og have over 0,2% sprit i blodet (0,5% når du har bestået)! Ellers ligner det ret meget en gammeldags dansk teoriborg, bare meget tyndere. Det bliver spændende!

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]