[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

5/1. LANDER I PERTH. 

Vi letter planmæssigt til midnat, men inden vi har fået aftensmad og set en film er klokken tre. Blunder lidt, og så er klokken seks, og morgenmaden bliver serveret. Australien passerer under os: Afsvedne vider med spredte stier og lidt småbuske.

Lander klokken syv og glider gennem pas og told. Taskerne bliver gennemlyst på vej ud; de vil ikke have smitte fra landbruget i udlandet. Tager en bus ind til et af Perths centrumer, og efter et par forsigtige forespørgser, finder vi et hostel til 200 kroner per nat.

Vi siger vi er trætte; vi kommer lige fra Danmark. Han siger; det er en lang bustur. Vi siger; Danmark, Europa! Nåe!

Efter et hurtigt bad går vi hen på det nærmeste hjørne og guffer røræg/oste-chokoladekage. Hostelet har ikke tæpper eller dyner, og vi skal nok bruge det alligevel, så vi går på jagt. Lækker shoppeby, med gågader og utroligt venlige og smilende mennesker. Vejret er som en rigtig lækker dansk sommerdag. Vi ser på tæpper, men syntes de er for dyre, så vi ender med to ultra små men varme soveposer.

Jeg har som sagt forsøgt at ligne en indfødt, og jeg tror det er lykkedes: En fyr kommer over og spørger mig om øl. Han vil bare ikke høre min mening, når jeg ikke er aussie.

Der er faktisk mange af de lokale, der går rundt med deres cowboyagtige hatte. Vi ser Perth Tram; det ligner en gammel sporvogn, men der er gummihjul på. Der kører to cirkelbaner af gratisbusser omkring centrum. De kommer forbi med fem-otte minutters mellemrum.

Der er en sjov blanding af biler her er; nogle er 40 år gamle, mens flertallet er meget store tyske, engelske, japanske og amerikanske modeller. Mange ligner dem fra vildmarksfilmene, og man skal ikke langt fra centrum af Perth, før det er vild steppe. Jeg tør ikke tænke på, hvordan det bliver at komme ud på landet.

Bygningerne er en blanding af traditionelt engelsk "hygge" og beton/glas højhuse al`a Hong Kong.

Vi trisser hjem, hvor Rikke dejser om med sin nye sovepose. Jeg får vasket og syet lidt tøj samt planlagt lidt af i morgen.

Så går vi ned til en lille italiensk restaurant og får lasagne og tofu. Ude på gaden står en haltende ældre mand og sælger Sunday Times, til dem der holder for rødt. Jeg har lidt ondt af ham, indtil han går over til sin nye og særdeles fede 4WDer efter en cola.

Vi går lidt ud af centrum i skumringen. Folk vi møder siger "´evning" til os.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]