[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

4/1. HONG KONG BY

 Lider vist stadigt seriøst af jet-lag; vågner frisk og udvilet klokken 5. Rikke lider helt klart ikke af det!

Morgen mad og kaffe, færgen over til Hong Kong øen, og op i en minibus, der kører over bjergene til den anden side af øen. Vi er de eneste passagerer på den halsbrækkende tur over passet, og der bliver kørt igennem

Her ligger Ocean Park, som er et gigantisk forlystelsesområde. Vi ankommer fem minutter før de åbner, så vi kan lige nå at parkere Rikkes store taske på kontoret. Indgangen koster 150 kroner per snude, men så er alt betalt. Går rundt og ser; vandland (uden vand - det er vinter), guldfiske pagode (meget sjældne arter), fugle teater, delfinskole, tivolier, pandaer, amazone regnskov, dinosaurer, sommerfugle, 360o biograf og en kabelbane. 

Vi tager banen op af bjerget og 1500 meter ud over bakkerne. Kommer til et endnu større område med sæler, hajer, delfiner show (3300 pladser), fugle, koralrev (200 arter), flamingoer, gyldne tårne (2x60meter), rutsjebane med tre loops, pariserhjul, vandrutsjebane, 100 meter udsigtstårn med roterende platform,

Der er ikke mange vilde dyr i den omgivende natur. Ingen firben eller gekkoer. Enkelte brillefugle, bül-büler, stære, glenter, gråspurve og enkelte sommerfugle.

Som alle andre steder vi kommer er der ingen der ryger. Har måske set fem i alt. Parkens personale går med nissehuer, der er julemænd, juletræer og pakker over alt, ledsaget af julemusik!

Ser delfin/sæl show, meget pænt men ikke imponerende. Atholen er nogle små koral akvarier og to enorme tanke, stoppet med koraller og store fisk. Her er djævlerokker på to meter, hajer, haveaborre på knapt to meter, moræner, tun og alle de andre.

Rikke prøver den største rutsjebane, jeg gider ikke! Frokost med udsigt; 150 meter ned til havet og hele det syd kinesiske hav med containerskibe og øer. Der ligger hele tiden en brun dis over by og vand. Måske er det støv fra de kinesiske stepper.

En tur i amazones, rundt med en anden rutsjebane, bio med vippende sæder, slædebane og kunstsne, julemænd der synger og spiller - vi må videre.

Vi tager dobbeltdækkeren tilbage til vores Star Ferry. Lidt dyrere end minibussen, men vi skyder genvej tværs gennem bjerget, og tager færgen i skumringen. Ti minutter med færgen koster 2,50, og de sejler konstant. Ryglænene kan vippes, så man sidder i sejlretningen; færgen vender ikke.

Går direkte ind i Harbor City 700 for at få aftensmad, og så måske shoppe - bare lidt! Går og ser på kvindesko; mange har fine stiletter, bare 4-5 numre for store, så tåspidsen stritter i vejret. Det gælder også for kondisko, hvorfor ved vi ikke, men det ser sjovt ud.

Har fundet den meget eksklusive del af centret: Gucci, Rudolph, Cerruti, Rolex, B&o, Dior, Mount Blanch, Givenchy, Ecco. Desværre har de ikke Rikkes størrelse!

Slutter af med den sædvanlige kop kaffe, og tæller vores penge bagefter: Bare rolig; der er fire kroner tilovers, når vi har betalt lufthavnsbussen! De bliver brugt på et postkort til Elmers.

Venter ti minutter på bussen, og to timer på flyet! Nå, det går; de har Armani, Cartier, Burberry og de andre i lufthavnen. Vi kunne egentlig bedre bruge en god seng.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]