[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

3/1. HONG KONG BY

Sover dårligt, og pludseligt er klokken ni. Forbløffende lidt støj fra hovedgaden, som vi kan se ned på.

Vi finder morgenmad på en idyllisk lille snask med lokalkolorit - Starbucks Coffee! Muffin, pølsehorn, crossaint, yoghurt og to store cafe au lait til 110 kroner. Generelt er det meste meget tæt på danske priser - selv Hong Kong dollaren!

Går ned til havnen og finder straks Star Ferries; gamle åbne færger, der sejler os over til Hong Kong øen. Den offentlige transport fra sporvogne over busser til færger går flydende, og er overkommelig i pris. Afstandene er jo heller ikke så store.

En lille kilometer gennem de eksklusive forretninger bringer os til Peak Tram. Dette er en kabelsporvogn, som på ti minutter bringe os 552 meter op af en, til tider 50% stigning.

Fantastisk udsigt ned gennem smoggen til højhusene og havnene. Selve toppen er dækket af en stor skulpturagtig bygning, hvis øverste etage er en Marché/Mövenpick restaurant. Her sidder vi nu og skriver postkort og dagbog.

Rundt om toppen er der uspoleret natur. Høje træer og tæt krat, der ligne laurbær. Småfugle synger lystigt i solen, mens store glenter patruljerer over vores hoveder.

Vi kører ned med Falk Grup-manden til byen igen, og finder den lille hyggelige botaniske/zoologiske have. Smukke bure med blomster omkring. Forskellige aber, rigtig mange smukke fugle, en seks meter Burma pyton (lever i HK), en stor sumpskildpadde, hulepindsvin, leoparder og moussehjorte.

Brovser videre ned gennem byen, får en kop café latte og en sandwich og finder så Man Mo tempelet. Hvor gammelt det er, ved man ikke, men det stod dér, da briterne overtog øen. Over alt under loftet hænger gigantiske røgelsesspiraler, og på trods af de kraftige el-ventilatorer, er luften tyk.

Det er ikke helt forkert, som der står i LPbogen: Hvis der er én, der smiler til dig, er det en thai eller filipiner! Det er rigtigt svært at få et smil, selv fra ekspedienterne. Bort set fra det, er de meget søde.

Så når vi det store Central Market. Tanketorsk; et fødevarer marked er kun interrassant om morgenen. Nu er der kun lugten af fisk og fjerkræ tilbage. Ser ledt mere på kunst, antik og souvenirbutikker, før vi tager færgen tilbage til fastlandet.

Lige ved siden af færgelejet ligger Harbour City 700; det største mall, med sine cirka 1000x150 meter og så i fire etager. Vi kigger lidt på tøj og sko, drikker kaffe for en gangs skyld, og vender så næsen hjemad, for at se, om vi stadig har et værelse. Jeg er ved at tabe Rikkes vandunk, da jeg er på toilettet, men redder den i sidste øjeblik, på bekostning af mit kamera. Vi finder hurtigt et mage til, og så til 1/3 pris.

Nupper en stor club sandwich og en bagt kartoffel med tandorikylling på vejen hjem. Vi har stadig værelset! Et varmt bad, og på hovedet i seng klokken 22..

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]