[ Tilbage til rejsesiden ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]

1/1. UD I DET BLÅ.

Vågner 5 minutter før vækkeuret, kigger ud af vinduet og konstaterer det stadig er vinter. Det var meget hyggeligt med en hvid jul, men nu er jeg klar til sommeren.

Vores tasker på 3 og 7 kilo er pakket, vores hjem pakket sammen og så drager vi mod ukendte horisonter.

God tid i Kastrup, faktisk lidt for god tid; flyet er forsinket 20 minutter. Bruger tiden på at shoppe: Parfume, Hong Kong guide og selvfølgelig kaffe.

Rolig flyvning til London, hvor vi får "the scenic inflight" over Tower Brigde, Big Ben, parlamentet og det gigantiske pariserhjul. Indcheckningen er startet, da vi lander, så shopningen bliver en kort løbetur til gaten. Vi skulle have været gennem et sikkerhedscheck, men jeg havde ikke lige lyst. Min 7 liters mavebælte taske er proppet med skægtrimmer,computer, mobiltelefon, diverse ladere, kamera, kikkert og 100 gram tøj: Ikke velegnet til gennemlysning! Ydermere var den danske SAS-medarbejder ikke særligt begejstret for mit sammentapede pas, så det vil jeg heller ikke så gerne vise. Sidder i 5 minutter, før vi går ombord. Nok tid til at konstatere, at Københavns lufthavn er blandt verdens pæneste, reneste og hyggeligste.

Traver ud til 747eren med en lille flok mennesker; der er næsten liggeplads til alle. Der er god benplads og videoskærm til alle med 50 kanaler film, hvoraf nogle ikke er nået til Danmark endnu. Der er spil og infokanaler, dokumentar og andet. Rikkes begejstring får et yderligere nøk opaf, da personalet deler menukort ud. Vælg mellem tre treretters varme menuer og to varierede menuer til morgenmad. Strømper, tandbørster, øjenbind og varme vaskeklude øger også hyggen.

Efter maden ser jeg en morsom ridderfilm, mens Rikke genoplever Moulin Rouge. Så læser vi lidt om Hong Kong i Lonely Planet bogen, så vi ved hvor og hvad vi skal opleve. Et sted mellem Sct. Petersburg og Yekaterinburg døser Rikke hen, og jeg klarer ikke Ural.

[ Tilbage ]

[ Australien 2002 ]

[ Frem ]