REJSETIPS Translate:

En af mine store lidenskaber er minimalisme. Jeg lærte det på mine rejser: De mest afbalancerede og glade mennesker var dem, der næsten intet ejede. Min rejse har hovedsageligt været fokuseret på at se og opleve så meget som muligt af et varmt land, normalt i bil. Med andre ord, rejs let og hurtigt. De fleste gange vejede min bagage til tre uger – eller måneder, 500 gram eller mindre. Tøj, der tørrer hurtigt, sikrer rent tøj hver morgen.

Overflødige ting er:
Varmt tøj, medicin, tunge støvler, smart tøj og alt over 500 gram! Hvorfor? Fordi: Når andre mennesker kan bo der, kan man købe det, man har brug for, og så kan man give det til en fattig, når man ikke længere har brug for det. Dette omfatter varmt tøj, regntøj, medicin, redningsvest osv. Det er også nemmere at blive samlet op, når du blaffer, og du er mindre interessant som overfaldsoffer.


  Alt hvad jeg medbringer til 16 dage på Sardinien, undtagen det ene set tøj jeg har på.

Den lille lette bagage kan tages med som håndbagage (jeg har min i en lomme), så du og din bagage ender i samme lufthavn – på samme tid. Ved mange lejligheder har jeg vekslet penge, været på toilettet, fået en kop kaffe og lejet en bil, mens andre stadig venter på deres kuffert.

Når du kommer til byerne, behøver du ikke tage det første og bedste hotel, for at slippe af med den tunge rygsæk eller kuffert. Når du forlader et tvivlsomt hotel, for at gå ud at spise og udforske, efterlader du ikke noget.
.

Vigtige ting:
En plan over, hvad du vil se, og hvordan du kommer dertil. Jeg bruger kun GPS-punkter, da adresser er en udfordring pga. forskellige alfabeter og ændringer i vejnavne. I disse dage bruger jeg Maps.me på en smartphone til at navigeremed. Smartphonen fungerer som ekstra kamera, dagbogs-skriver, oversætter, regnskab, bookinger og lignende. Erfaringen siger; hvis turen er virkelig givende, kan du ikke huske, hvor du vågnede den morgen! Derfor er dagbogen, i kombination med fotos, guld værd. Medbring et lille kamera med et godt objektiv; meget nemmere at bruge end smartphonen.
Det er bedre at se slidt og fattig ud, end fornem. Du får nemmere kontakt med lokale, du bliver ikke hostlet nær så meget, og chancerne for overfald bliver også mindre.

Back-up:
Hvis du har muligheden; scan dine vaccinations- og forsikringspapirer, pas, kørekort, telefonnumre på familie og venner, flybilletter, rejseplan og alt det andet, du måtte have brug for, hjemmefra. Hvis din bagage er væk eller våd, behøver du kun en internetcafé for at være oppe at køre igen. Upload det til et privat websted, der kræver kode, eller send det til dig selv. (Dette er min rejsekammerat Jespers gode idé).
Mens du er på tur, kan du bruge smartphonen til at tage backup af dine billeder og skifte hukommelseskortet fra tid til anden.

Medicin:
Jeg tager normalt ikke malariapiller, selvom jeg er i malariaområder. Nogle piller har alvorlige bivirkninger, nogle rigtig dyre, andre skal du taget i flere måneder. Fælles for dem er, at der er stor resistens. Det betyder, at de giver falsk tryghed. Jeg bruger lange ærmer/bukser på, bevæger mig, holder mig tæt på andre med mere myggetæppe end mig, og undgår at sidde ude i myggesuppen om aftenen. Hvis du bruger et afvisende middel, skal du ikke tilføje DEET og lignende på din hud. Kom det på tøjet nær bar hud. Det er gift!
Jeg har et par smertestillende- og nogle "stop-piller" til maven, men har heldigvis aldrig haft brug for dem. Jeg tror ikke, du har brug for mere. Engangssprøjter vækker for meget opmærksomhed i lufthavne. Hvis du ikke er rask nok til at få lægen til at sterilisere sprøjten, ville du så finde din egen, og hvor mange? De lokale læger / troldmænd / heksedoktor kan normalt helbrede den lokale sygdomme. MEN: Sørg for at have en rejseforsikring!

Vaccinationer:
Man kan med fordel kontakte Statens seruminstitut, for at høre hvilke vaccinationer der kræves og anbefales. Din egen læge vil sikkert også foreslå nogle, men erfaringen siger, de ikke ved hvad de snakker om. Når vi er tre der rejser, får vi anbefalet tre forskellige kombinationer af vaccinationer - meget betryggende! 
 
Forsikring:
Husk at have forsikringen i orden, hvis du rejser uden for Europa. Hjemtransport kan være dyr! Der imod er der ingen grund til at forsikre de 500 gram bagage - spar 25%.

Penge:
Tag rigeligt med! Når du først er der, er det irriterende ikke at have råd til at se noget. Visa-kort er generelt de bedste sammen med Mastercards, kombineret med 500 $ eller € i 20 sedler, gemt i dit tøj, hvis noget andet fejler. Hvis du har mange kontanter: småpenge til gadehandelen, en godt bundt gemt væk til en røver og den store pulje nederst i tasken med de snavsede sokker.

De nødvendige ting:
En smartphone til ur, GPS, billeder, internet, reservationer og lignende. En deodorant (jeg anbefaler en alun krystal), tandbørste + pasta, ørepropper, nål + tråd, pas, visakort, kamera, korte (bade)bukser, lange bukser, sandaler, T-shirt, smertestillende og diarrépiller.
I kolde områder kan tilføjes en flees-jakke, sokker og regnfrakke. Piger skal huske at springe deres menstruation over, eller medbringe nok tamponer, hvis de rejser i de mere interessante lande.

  Bookning:
Hver gang jeg begiver mig ud på en rejse, tjekker jeg flypriser på internettet. Erfaring har lært mig; der er rigtig meget at spare ved at bruge en time bag skærmen. Generelt kan jeg godt lide at betale lidt ekstra for at booke direkte hos flyselskabet, i stedet for gennem en mistænkt agent. Momondo.com byder dog på nogle gode tilbud.
Vandrehjem/hoteller/B&B/lejligheder findes normalt på Booking.com og reserveres hjemmefra. Det tvinger mig til at holde fast i tidsplanen, men jeg slapper af i løbet af dagen, når jeg ved hvor jeg ender med at sove – og til hvilken pris. Sidste øjebliks steder har været stejle for mig.

Flyveturen:
På lange dagsflyvninger bruger jeg øjenbind og ørepropper, så jeg kan sove fra det hele. Det forhindrer mig i jetlag, og tiden ser ud til at gå hurtigere. Jeg vælger normalt det billigste flyselskab. Maden og servicen er måske værre, men jeg føler ikke, jeg får nok ekstra fra de dyre firmaer. Utroligt nok vil vi de fleste gange godt få ekstra benplads ved blot at bede om det ved check.

Enkelte black-listninger: Avianca Air, Charles de Gaul Air Port, små børn og charter turister,  og ikke mindst: Jysk Rejsebureau, Lufthansa og Nyhavn Rejser. Expedia: Jeg har kun uheldige erfaringer med Expedia. Hotellerne er ikke hvor de skulle være (adresse, prik på kortet og GPS leder til tre forskellige steder, intet er rigtigt. Tlf nr virker ikke). De har ikke et værelse til mig. Bil udlejeren er ikke repræsenteret i landet, og de vil ikke tilbagebetale leje og forsikring. Biludlejeren er ikke i lufthavnen, men US$25 taxitur væk.

Maden:
Hvis du er kræsen, skal du genoverveje et øjeblik, før du back-packer i fattige eller fjerntliggende lande. At være veganer giver også problemer mange steder. Pas på vandet og ting er blevet vasket i det. Spis så vidt muligt kun mad, der er kogt/stegt, og gerne mens det er varmt. Jeg har et afslappet forhold til det. Jeg spiser, hvad jeg bliver præsenteret for, og har endnu kun haft dårlig mave én gang, på syv år. Hvis du skulle få diarré, er Coca Cola en af ​​de bedste behandlinger. Oprindeligt opfundet som en mavemedicin, indeholder cola en perfekt blanding af vand, sukker og salte. Sørg for at drikke rigeligt med væske!

Menneskerne:
Folk i Fjernøsten, Middelhavsregionen, den arabiske halvø, Asien og Latinamerika er fantastisk søde og hjælpsomme. Hvis du står og kigger på et kort, stopper folk op og spørger, hvad du leder efter. Jeg har ikke set nær den samme hjælpsomhed og imødekommenhed i Nordafrika, og det kan det også mangle i storbyerne.

Sprog:
 Jeg er rigtig god til dansk og det er ofte nok! Fingersprog og fagter virker på alle sprog, og en god latter kan få dig ud af mange problemer. Det er ikke noget problem at rejse i lande, hvor du ikke deler et eneste ord med de lokale. Tingene tager bare lidt længere tid, men det gør de alligevel. Og Google Translate er også fantastisk.

Kriminalitet:
Personligt har jeg ikke været ude for angreb, men min højde, mangel på smykker og bagage sammen med mit gamle tøj, indbyder ikke. Det kan også hjælpe, at jeg undgår turistområder og storbyer.
Vær opmærksom på landets love, der er nogle mærkelige love rundt omkring, der kan gøre dig til kriminel, uden din viden. Alkohol er for eksempel ikke velkommen i muslimske lande, tag skoene af ved besøget i templer, tag lange ærmer og bukser på i kirker, moskeer, templer og andre helligdomme. Undlad at kysse, holde i hånd eller lignende i nogle lande.

Skik følge...
Vær opmærksom på, hvordan de lokale opfører sig. Du vil ikke ligne dem, men prøv. Er det lyst eller mørkt tøj, hilser man på politiet eller ignorer dem. Kan du røre ved andre og måske kysse offentligt. Der er mange ejendommelige regler og skikke i mange lande, og det kan godt betale sig at sætte sig ind i dem – og følge dem!

Bøger:
Der er ufatteligt mange bøger for nogle lande, men hvis du vil begrænse dig selv, er den vigtigste for mig Lonely Planet. Den giver en hurtig gennemgang af landets geografiske og politiske historie, omtalen af ​​de fleste attraktioner, mange kort, overnatningsmuligheder, bus- og togplaner, dyr, planter, kultur og nyttige tips. Det skal dog bemærkes, nogle af deres guider er bedre end andre!