Main Page    All Journeys    Travel Tips

 

 

FLORIDA, USA  
6-13/10 1996
   INFO and DIARY  

 Photos    Map + Plan 


 

 

Diary

 Jesper sagde: Jeg har tænkt mig at tage til Florida. Vi sad i hans bil på vej hjem fra lufthavnen, hvor han hentede efter en god tur til Sumatra. Eneste logiske svar var: Hvornår tager vi af sted? Mortens respons dagen efter: Tag mig med, jeg kommer så sjældent ud!

Vel ankommen i Hollywood International Airport, Fort Lauderdale, får vi efter lidt ballade udleveret vores Mitsubishi Gallant (næsten ny, elruder, central-lås, air-bag, air-condition, auto-gear o.s.v.) Vejen til hotellet? - Det er let, I skal bare til højre og venstre, og så er I der! Go daw do! 100 (x 1,6) miles og ganske mange højre og venstre sving senere var vi der, efter blandt andet en tur gennem deep down town!
Eneste trøst var, at vi var blandt de første der nåede hotellet ved 3-tiden AM (nat). Hotellet er fra 50érne, ligger midt på Miami Beach, og har engang været virkeligt mondænt.
Efter en lille natmad hos Donking Dounut, gik det hjem på værelset for at flække den ene seng, så der blev soveplads til 3.
Næste morgen - nå ja, så formiddag, finder vi brød og peanutbutter i et supermarked, går ned til havnen og guffer.
Så kørte vi op til Fort Lauderdale, for at besøge et dinosaur museum. Det havde bare lukket om mandagen. Så måtte vi prøve sommerfugleparken. Flot, med et vælg af forskellige arter, men uden en eneste planche, med navne og såén.
Derfra lidt på må og få, passerede bl.a. de riges kvarter: Kvarteret er flettet: Hver anden er en kanal, hver anden en vej. I hver baghave ligger der en mega yacht. Var også ude og spadsere i nogle handelsgader, men var egentligt ikke imponeret over udvalg eller priser.
Om aftenen kørte vi ned til Art Deco distriktet, det lokale "latinerkvarter". Spændende forretninger ind i mellem, men sikke nogle priser! Spiste nogle pizzaer, og drev hjem og i seng 165 miles.

Tidligt op og over til Denny´s for at få morgenmad. En Grand Slam: 3 majspandekager med sirup, 3 pølser, 3 stykker bacon, 3 vendte spejlæg til 3,50$ Det holder maven beskæftiget i 10 timer! 
Nordpå, op til den øverste del af Evergladesumpen, hvor Siminole indianerne har et naturreservat, som er et besøg værd. Vi skal af ved næste afkørsel - om ca 50 miles! 
Vi passerer et truck-stop, hvor der holder en række store trucks. Flere af dem er Volvoér, og de er ikke mindre end de amerikanske. De adskiller sig fra de hjemlige ved at have en større sovekabine, ellers ikke.
Det regner, men vi kravler ufortrødent ombord i en monster-truck, og starter turen gennem sumpen, som hovedsageligt er befolket med importeret vandbøfler, gazeller og hjorte. Nå, naturen er spændende i sig selv. De har bare store problemer med importerede planter. Eukalyptus og flammetræer breder sig totalt ukontrollabelt. Inde i skovene er der epifytter på træerne, og i årene og søerne ses enkelte alligatorer.
Vi standser ved en indhegning, hvor vores cubanske chauffør får liv i en ret stor alligator.
Tilbage ved udgangspunktet går vi ud af en gangbro gennem sumpen. Vi ser enkelte dyr; egern, frøer, fisk, og inde på land finder vi fossiler. 
På P-pladsen kører nogle gigantiske vans ud. Efter sig har de en lille trailer med en 4WD´er.
På vej hjem standser vi ved et Mall, en form for City 2. Finder ikke rigtigt noget, ikke engang den ønskede model af Lewis. 200 miles.

Miamis zoo rangerer blandt verdens ultimative zoos, så det måtte vi bruge en dag på. Tidligt op, vi skal jo nå noget, og ud til zoo. Da vi ankommer til den 3x3 kilometer store P-plads er der ikke én anden bil (minder om Fars Fede Ferie: Wolly World; ombygningslukket).
Kører helt op til hovedindgangen, Har i åbent? JAH! Ind og se: Næsten kun store pattedyr, og uden unger. Det specielle er, at de alle har store plæner med træer, omkranset af grave. Pænt men efter 1½ time har vi gået gennem det hele.
Vider til Ocean Zoo. Kæmpe tanke med "koralrev", delfiner, spækhugger, sæler, havskildpadder, søkøer m. m. Show med det hele, vi er jo i USA. Der er også nogle mangrove områder med temmelig mange havskildpadder. 
Zigzagger på må og få hjem af. Finder et andet rigt kvarter. I ugens løb så vi omkring 100 Royelser, en enkelt Laboghine Diablo og en uanet mængde Jaguarer, Caddilacer, Pocher, Genneral Hummer og anden legetøj + én Jugo. 100 miles.

Syd på, ad A1A, ned til The Keys, hvor vi blandt andet snorkler på et rev 40 minutters sejlads ude. Det skulle være noget af det fedeste, men jeg er skuffet. Bagefter er der gåture af gangbroer gennem mangrovesumpe og tamarinden. Det var mere spændende.
Det er ved at blive sent, men der er "kun" 100 miles ned til Key West, og den bør vi se. Krydser lidt rundt til fods og i bil. Boligkvarterer og kulisse lignende hoteller og handelsgader. Kører hjem af, stopper undervejs for at få sværdfisk et sted, og nybagte småkager et andet. Ankommer meget sent til hotellet. 370 miles.

Kører gennem Evergladesumpen af VEJEN. Et område større end Fyn. Virkeligt enorme uberørte områder. Går nogle små ture; sump, cedertræer, palmer i limsten, ser et par skildpadder pare sig, en vaskebjørn, nogle alligatorer og gedde-lignende fisk. Det er sump, men alligevel temmelig varieret. 215 miles.

Dino-museet har åbent, men ingen dinoer. Derimod er der en imponerende mineralsamling, og en masse kopier af verdens indianer kulturernes ting.
Finder en bukseforretning, og får købt ind. Sparer 60-70% på Lewis, og så havde de mange modeller.
Finder den "originale" floddamper. Bras! Ingen skovlhjul, rent stålskrog - meget amerikansk, når det er værst. Kigger lidt på bådene i havnen. Alle tilbyder tun- og sværdfiskeri og lignende, men til horrible priser

På vej til lufthavnen besøger vi en naturpark, der er 1-200 meter bred. Her er vi for første gang på stranden. Total 1150 miles = 1840 km.
Afleverer en møj-beskidt bil i sidste øjeblik, og flyver så hjem.
Dem der skulle have været hjem ugen efter kom det ikke så let; Calypso Rejser krakkede!
USA? Tjah, - der har jeg været, og så? Pris: 5-6.000 kr.
 

                     Diary 1   Map + Plan  Photos